Política

Nadal avisa que el debat intern del PSC ha de ser per sumar i no per “destruir”

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions ha subratllat que el debat intern “no perjudicarà ni la coherència del partit ni a les seves expectatives en les eleccions municipals”

El futur president del grup parlamentari del PSC ha expressat la seva voluntat d'escoltar el discurs de Mas abans de decidir la votació del seu grup en la investidura

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions i futur president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha advertit que les opinions personals sobre el debat intern en el partit després de la seva davallada electoral han de servir “per sumar, i en cap cas serviran per dividir, i menys per destruir “.

Tot i que ha negat que les seves paraules fossin dirigides al conseller d'Economia i Finances en funcions, Antoni Castells, les declaracions de Nadal han servit d'advertència a tot el partit en un moment en què es multipliquen les declaracions sobre el rumb que ha de prendre la formació, i es recupera el debat sobre les ‘dues ànimes' del PSC.

En declaracions als mitjans després de reunir-se per primera vegada aquest divendres amb el nou grup parlamentari socialista, Nadal ha reconegut que després de les eleccions han començat a succeir moltes coses al PSC que “seguiran passant” fins que se celebri el Congrés a la tardor del 2011, però ha subratllat que “el debat intern no perjudicarà ni la coherència del partit ni a les seves expectatives en les eleccions municipals”.

Investidura

El PSC facilitarà que Núria de Gispert sigui investida presidenta del Parlament

Nadal ha informat que el seu grup aspira a situar a dos dels seus dirigents a la Mesa del Parlament.

No ha volgut avançar noms, encara que fins ara l'aposta sempre havia estat situar el veterà diputat Higini Clotas, que podria assumir la vicepresidència del Parlament.

Nadal ha confirmat que el PSC no donarà suport a la investidura de Mas a la primera volta, però ha deixat la porta oberta a una abstenció en la segona en funció de com es desenvolupi la sessió.

“Hem de veure les característiques del discurs” de Mas, ha assenyalat Nadal, que en funció de quines apostes polítiques realitzi el candidat de CiU, el PSC decidirà si facilita la seva investidura com a 129 president de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel anuncia una “pausa tàctica” diària al sud de la Franja per permetre l’entrada d’ajuda

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en una explosió a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona