Política

INDEPENDÈNCIA

Últim impuls a les consultes

Fan una crida perquè els 418 municipis que encara no hi han dit la seva ho facin coincidint amb la jornada de votació del 10 d'abril a Barcelona

Portabella diu que, si no hi participa més d'un 12%, la via independentista s'esgotarà

Ja no queda gaire temps per arribar a bon o a mal port. I és que, amb la feina feta arreu del país, de moment 529 municipis ja han dit la seva sobre la sobirania catalana, però també deixa al descobert els indrets que es resisteixen a la crida feta per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència. Amb xifres sobre la taula, un total de 418 poblacions encara no han dut a terme l'exercici de les urnes, que, segons Julià Carbonell, un dels portaveus de la plataforma, “és una feina de territori que ha de servir per crear una xarxa social que donarà força al país per aconseguir la celebració d'un referèndum d'autodeterminació vinculant”. Tot i això, el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona va trencar ahir la tònica de prudència del sector sobiranista català en afirmar que, si fracassa la consulta prevista el 10 d'abril a la capital, “enterrem definitivament” la independència. Una situació que, segons Jordi Portabella, s'evitaria si la participació superés el 12%.

La coordinadora, que dóna suport als municipis que decideixen pujar al carro de les consultes, va fer ahir una última crida als que encara no han portat aquest assaig de democràcia a casa seva. “Volem que el màxim nombre d'indrets s'afegeixin al procés i celebrin una consulta a l'abril coincidint amb la jornada de votació de Barcelona”, que marcarà el final de l'onada de consultes iniciada a Arenys de Munt el 2009, hi va afegir Carbonell. Aquest mateix dia, però, ja està previst que una desena de municipis (Gavà, Bagà, Sant Julià de Ramis, Blanes, Albanyà, a més de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit del Riubregós, Pujal i Sant Pere Sallavinera), s'hi afegeixin. Terrassa ho farà abans: el proper 23 de gener. Un cop acomplida aquesta fita i tancat el cicle, l'organització continuarà treballant per estendre el procés arreu dels Països Catalans.

Xavier Martínez, cap de campanya de Barcelona Decideix, no va donar xifres sobre el vot avançat que es va posar en marxa el passat 12 de desembre. Martínez va afirmar que compten amb el suport de CDC, ERC i SI i fins i tot amb el del FC Barcelona per utilitzar el Camp Nou com a punt de votació. Tot i això, el consistoris'ha negat a cedir-los instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera