Política

consulta sobiranista

Terrassa Decideix recull 12.500 vots anticipats i vol arribar als 25.000 el 23-G

A quatre dies de la consulta fa una crida a la participació perquè “no votar és negar la democràcia”

Hi haurà 40 urnes i es recollirà el vot a casa

A quatre dies de la consulta sobiranista de Terrassa del diumenge 23 de gener –la segona ciutat amb més habitants de Catalunya després de Barcelona, que la farà el 10 d'abril–, la plataforma ciutadana Terrassa Decideix ja ha recollit el vot anticipat de 12.500 persones sobre un padró de majors de 16 anys de 176.975 habitants. Els responsables esperen igualar els resultats de la consulta de Sabadell, que va arribar a un 14,5% de participació, i aconseguir arribar als 25.000 vots, i per això fan una crida a la participació de la ciutadania perquè exerceixi el dret a decidir, amb el sentit del vot que vulguin, perquè “no votar és negar la democràcia”, va comentar el coordinador general de Terrassa Decideix, Àngel Casanovas.

Per als organitzadors, s'arribi al percentatge que s'arribi, la consulta ja ha estat un èxit amb la participació del voluntariat –més de 600 persones– i el suport d'entitats i institucions de la ciutat. Casanovas, a més, va posar pel 23 de gener el dispositiu electoral, i preveu instal·lar 33 meses electorals i 40 urnes distribuïdes a diferents casals, centres cívics, entitats veïnals, escoles i esplais, a més d'haver-hi tres veles a l'aire lliure en diferents barris i urnes itinerants. Com a novetat s'editen 100 butlletes en braille perquè puguin votar els invidents i es posa a disposició de la ciutadania un telèfon (635 60 19 81) per anar a recollir vots a les cases que ho sol·licitin. La mobilització de personal serà important, al voltant de 400 voluntaris i de diversos grups de cultura popular que amenitzaran la vetllada als col·legis electorals, va explicar el cap de campanya, Domènec Jofresa. Sí que es descarta la presència d'observadors internacionals per falta de pressupost, ja que se'ls ha de pagar el viatge i l'estada a l'hotel, “per no acabar amb dèficit”, va explicar Casanovas, recordant que tenen un pressupost de 22.000 euros gràcies a aportacions voluntàries i venda de productes i altres activitats.

LA XIFRA

40
urnes
estaran distribuïdes en 33 meses electorals repartides per la ciutat, tres de les quals, en veles a l'aire lliure.

Festa dedicada al voluntariat al Faktoria

Avui a les vuit del vespre es farà la festa de final de campanya a la sala Faktoria del carrer de la Rasa, que estarà presentada pel músic i periodista Josep Maria Francino i en què intervindrà Rita Marzoa, la també periodista de Catalunya Ràdio i integrant de la junta d'Òmnium. A la festa es projectaran imatges i vídeos de la trajectòria de tot un any d'organització de la consulta, a més d'haver-hi un pica-pica i una sessió de música amb el DJ PD Barrut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona