Política

NEUS SERRA

CANDIDATA DE CIU DE MALGRAT DE MAR

“El cicle socialista està esgotat”

La cap del grup convergent considera que l'hora de fer el relleu en el govern de Malgrat és més a prop

L'objectiu clau de la formació és donar resposta al futur de la població i atendre les necessitats dels veïns

Neus Serra vol fer seva la màxima que diu que a la tercera va la vençuda. Advocada de professió, casada i amb dos fills, afronta un cop més el repte de trencar la majoria del PSC que encapçala l'alcaldessa més veterana de la comarca. La seva fórmula? Idees clares, factibles i orientades a resoldre els problemes dels veïns.

Encapçala per tercer cop la llista de CiU en un municipi on històricament el PSC treu majoria. Ha estat al govern i a l'oposició i creu fermament que res no és per sempre.

A Malgrat el PSC és imbatible?

Estic convençuda que no. El canvi es produirà en el moment que menys ens esperem. I la resta de forces hem d'estar preparades per quan arribi amb un projecte de futur sota el braç. El projecte socialista, centrat només en la persona de Conxita Campoy, està esgotat. I ningú, afortunadament, no és insubstituïble. Malgrat ha canviat i la gent de Malgrat demana un canvi.

És més fàcil que el canvi s'esdevingui aquest mes de maig?

Possiblement. En quatre anys l'escenari ha fet un tomb i res no és igual, sobretot pel que fa al context econòmic i social. Una transformació que segur que reflectiran els programes electorals, on l'ordre de prioritats s'haurà alterat adaptant-se a la realitat.

Quines són les prioritats per CiU?

Sobretot tenir un model de poble que permeti situar Malgrat en el mapa. No es tracta només d'invertir en infraestructures, sinó de fer-ho en projectes a curt i llarg termini. El govern pot haver resolt en part la mancança d'obres pendents de fa anys, com ara la piscina coberta o el camp de futbol, però no ha donat resposta al futur de la població. El contacte amb les persones i com resoldre les seves necessitats és vital i creiem que s'ha descuidat.

S'ha titllat l'oposició d'extremament dura.

Parlo pel nostre grup, però crec que més que durs hem estat molt actius defensant amb fermesa allò que crèiem que era equivocat, com ara l'ARE o la gestió de la ciutat sanitària i donant suport a moltes propostes amb les quals estàvem d'acord. No hem fet servir el no pel no. En canvi, el govern s'ha atrinxerat i constantment no ha facilitat l'acostament.

Mentre hi hagi les mateixes persones al capdavant, l'entesa és impossible?

És molt complicada, perquè els posicionaments es porten al camp més personal. No tothom sap girar full i separar la faceta professional de la personal i tothom hauria de saber que per damunt de les sigles d'un partit hi ha el municipi al qual has promès servir.

L'efecte Mas es deixarà notar?

Suposo que marcarà tendència, però no és extrapolable. Dir que es vol un Mas a cada municipi jo ho entenc com saber aplicar un model auster i eficient en la política local i una major aproximació als ciutadans.

Hi haurà moltes novetats a la llista de CiU?

Força. Hi haurà gent nova, amb ganes i amb propostes sòlides i que generen confiança. Nosaltres sí que sabem adaptar-nos als nous temps.

Per tant els resultats...

... haurien de ser millors que el 2007. Vam ser l'única formació que va pujar en nombre de vots, però que no va quedar reflectit en un increment en el nombre de regidors. Una mica decebedor. Confio en l'aval de la feina seriosa i ben feta que hem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.