Política

ERIK SOLÉS

ALCALDABLE PER L'ENTESA-ICV A PALAMÓS

“Estem en campanya calenta”

El programa convergent dista molt dels principis d'Iniciativa i d'Entesa

Han suavitzat les formes amb el PSC i es poden entendre

El 2003, amb 29 anys, Erik Solés va anar com a tercer a la llista d'Entesa-ICV; el 2007 va passar a ser el segon de la llista; i ara, el 2011, encapçala la candidatura d'Entesa-ICV a Palamós. I és que, una cop llicenciat com a arquitecte, va aterrar a Palamós i el fet d'entrar en la política municipal li va marcar la seva trajectòria professional i particular.

Fa dotze anys que és en la política municipal de Palamós. És, en certa manera, un veterà.

Com afronta aquest nou mandat, tenint en compte que ara és alcaldable per Entesa-ICV a Palamós?

Les ganes són recuperar els tres regidors que vam assolir el 2003. En aquesta ocasió, diferents factors han fet que em toqui encapçalar la llista, com a relleu natural, i a través de l'experiència dels darrers comicis, crec que aquesta vegada la campanya és molt calenta.

Què vol dir?

Doncs que tenim una campanya que és molt més dinàmica que la del 2007, amb una candidatura (CiU) més ben armada, amb una possible candidatura del SI amb un exalcalde que s'hi volia presentar... Total, una campanya que és més calenta que mai. Cal recordar que el 2003 Entesa sorgeix com a rebuig a més de vint anys de govern convergent, amb els quals havíem tingut una confrontació molt forta. La nostra és una política d'esquerres i ecologista.

Així, amb CiU, res, ni aigua?

Nosaltres no podem donar suport a una candidatura convergent i a un alcaldable convergent com el que es presenta en aquestes eleccions. Primer, perquè és una persona directament hereva dels antics governs convergents. No sé si la gent se'n recorda, però el candidat que es presenta havia estat regidor a les llistes de l'alcalde Ferrer i a més a més perquè la seva trajectòria professional i personal dista molt, així com el programa amb què es presenta, dels principis tant d'Iniciativa com d'Entesa. El perfil del seu candidat, Kelo Martí... és un home, diguéssim, entre cometes, en política, un home antic. I de moment, a més a més, ningú sap quin programa volen portar a terme.

I quin serà el paper del seu partit?

Crec que en aquesta ocasió el paper dels partits més petits pot ser molt més interessant a l'hora de decantar la balança. La població ha de decidir quin perfil de consistori vol i quin tipus de polítiques es desenvolupen. Si té ganes que la majoria resultant es decanti cap a l'esquerra, ha de comptar amb nosaltres. Si li és igual o fins i tot prefereix forces de dretes, doncs té la resta d'opcions, ja que no hem d'oblidar que tant el PP com ERC aquí a Palamós han donat suport als diferents governs convergents.

Què intenten fer?

El que intentem és desenvolupar polítiques d'esquerres i ecologistes. Teòricament les hem de poder desenvolupar amb qui ens les deixi desenvolupar.

Així decantaran la balança cap
el PSC?

Bé, sí. La relació que hem tingut aquests últims quatre anys no ha estat la mateixa dels anteriors i, per tant, hi ha possibilitats d'entendre'ns. Hem suavitzat les formes, hem continuat sent crítics, però a la vegada hem estat capaços de vehicular més propostes de les que havíem pogut vehicular quan vam fer una oposició més radical. Per exemple, hem pogut introduir modificacions d'ordenances fiscals que afavoreixen l'ocupació d'habitatges buits. D'això, sense cap mena de dubte, amb cap altre força política ens n'haguéssim sortit. Vaja, que ens podem entendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans