Política

‘Sociovergència' ecologista

El PSC, CiU i ICV han governat els darrers quatre anys. Els tres partits parlen de les virtuts d'un acord respecte al qual l'oposició retreu falta de transparència i participació

El PSC i CiU governen junts a Canyelles des de fa dos mandats; el 2007, ICV es va sumar al pacte, fet que va permetre deixar a l'oposició tan sols dos regidors en representació d'ERC i del PP.

El govern parla d'un pacte estable, de “responsabilitat”, que ha mostrat la unió política davant la crisi; l'oposició desaprova la “falta de transparència i de participació” d'un equip de govern que podria haver fet una gestió “millorable”. Entre els problemes del mandat, destaca la voluntat de tirar endavant la urbanització de dos sectors, una antiga reivindicació dels veïns que ara s'ha convertit en motiu de rebuig a causa de la crisi: els ciutadans no poden pagar el cost de les obres, i han demanat paralitzar ambdós projectes.

En les pròximes eleccions municipals l'alcalde, Xavier Robert, es torna a presentar com a candidat socialista. Tant a CiU com a ICV hi haurà relleu: les alcaldables seran Rosa Huguet i Montse Santafé. Els tres caps de llista fan una valoració positiva de l'acord de govern, però no acaben de respondre si el repetirien. Robert, però, dóna pistes: “Si les coses van bé, no m'agraden les aventures”.

LES CLAUS
Urbanitzacions.
Com a municipi dispers, integrat per onze urbanitzacions, aquest mandat ha intentat solucionar les seves deficiències. La crisi, però, ha fet que els projectes de Vora Sitges i les Palmeres s'hagin de paralitzar.
L'eix diagonal.
En el pròxim mandat, l'Ajuntament de Canyelles haurà de vigilar el compliment dels acords de la construcció de la C-15, que ha provocat danys en habitatges de veïns, a més de moltes molèsties durant les obres.
Pla general.
Acabar la tramitació d'un nou pla general és un dels projectes a curt termini.
Xavier Robert
PSC
Ha estat alcalde del municipi els darrers dotze anys, els mateixos que fa que és cap de llista
Rosa Huguet
CiU
Substitueix Joan José Hill després de dotze anys exercint com a regidora
Daniel Vidal
PP
Després de vuit anys a l'oposició, Vidal torna a encapçalar la llista
Montse Santafé
ICV
Substitueix Josep Rodríguez com a alcaldable d'ICV
Montse Martínez
ERC
Repeteix com a candidata, després d'haver aconseguit representació per ERC el 2007


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.