Política

L'exalcalde de Vilafant, de CiU, torna a la política

S'ha donat de baixa d'Unió i lidera una llista lligada a SI

Està decebut del govern municipal i amb CiU

Paulí Fernández, que va ser alcalde de Vilafant des del 1995 fins al 2007 amb CiU, encapçalarà una llista independent, Bloc Municipal de Vilafant, lligada al partit de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Fernández ha pres aquesta decisió en veure el “tarannà” que ha agafat l'Ajuntament, governat pel PSC i dues regidores del grup mixt, i també el seu anterior partit: CiU. “S'ha desmanegat tota la línia que vaig intentar practicar durant dotze anys. Ara tothom ambiciona anar a les llistes per viure de la política i ser al Consell Comarcal, encara que no aportin res al poble”, ha comentat Fernández. Fa un mes es va donar de baixa d'Unió Democràtica, partit al qual pertanyia i que formava part de la seva executiva comarcal. “El procés per fer la llista de CiU a Vilafant ha estat nefast, i com que no estic d'acord amb la manera com s'ha actuat, molts cops d'esquenes a la militància i a la mateixa executiva, doncs vaig fer una carta en què notificava que em donava de baixa”, ha comentat l'exalcalde.

El fet d'encapçalar la llista del Bloc Municipal, que té el suport logístic de SI, va ser, segons explica, perquè hi ha “un grup de gent jove, sense cap militància, i amb ganes de fer les coses de manera diferent”, ha manifestat.

Un festival de sigles

Vilafant serà el municipi de l'Alt Empordà on es presentaran més candidatures. Podrien arribar a ser 8, doblant les que hi ha haver fa quatre anys. De moment, les confirmades són cinc: el PSC, encapçalat per l'actual alcaldessa, Consol Cantenys; CiU, que estrena candidata, la regidora Montse Ricart; Bloc Municipal de Vilafant, amb l'exalcalde, Paulí Fernández; ICV, amb Tresa Gonzàlez; i ERC, amb Albert Baserba. Aquestes tres últimes són novetat. D'altra banda, les regidores del grup mixt que van propiciar el canvi a l'alcaldia també poden ser candidates. Rosa Torrent, amb el ViU –fa quatre anys va anar de número dos–, i Assumpció Martínez, que havia estat amb el PP, amb Ciutadans, després que s'enfrontés amb la direcció popular perquè el partit no va donar suport a la moció de censura. Per la seva banda, el PP també ha anunciat que tenia voluntat de presentar candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur del govern de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona