Política

Ramon Royes

Candidat de CiU a Cervera

“No m'he posat en política per fer cosetes, l'objectiu és la majoria absoluta”

Acabar el POUM és prioritari, però en funció de les “necessitats de la ciutat i no dels interessos de ningú”

Facilitar la tasca de les empreses i potenciar el turisme cultural

Fa dotze anys va muntar una empresa de joies, Seyart. És independent a la llista de CiU, i va entrar en política oficiosa amb la creació, fa dos anys del Projecte Cervera, que volia recollir les inquietuds de la societat local i presentar projectes per a la ciutat.

Ha fet el salt a la política des del Projecte Cervera.

Sempre he col·laborat amb entitats, un tret que també ha diferenciat la nostra empresa. Projecte Cervera per intentar espavilar la ciutat i és una manera de fer política. Vam presentar projectes diversos a La Paeria, com l' enquesta amb 100 preguntes que van contestar 600 persones. Pensem que no se'ns va fer cas. Hi va haver gent ens va dir que si no estàvem a l'Ajuntament no faríem res. Vam dir que no en faríem opció política, però CiU m'ha vingut a buscar. M'ho vaig plantejar i de seguida em va engrescar.

Hi ha certes tensions amb l'anterior cap de l'oposició, en Salvador Bordes?

A molts llocs s'ha buscat una renovació, considero positiu el paper del Salvador i la sensació és que ho ha entès perfectament. També noto que la gent de Cervera estan molt animats del fet que un empresari jove passi al davant. Però tots els canvis de vegades provoquen tensions i gent que no ho entén.

Què agafareu del Projecte Cervera com a propostes electorals?

A mesura que avançàvem en el projecte, érem conscients que estàvem dissenyant el programa electoral de totes les forces polítiques per les properes eleccions. Reflectíem el què pensava el poble. Tota aquesta feina, que és pública, servirà per a tothom. La diferència no està en el programa -tots volem ajudar el comerç, la indústria, les entitats...- i més si s'han ajuntat durant aquesta legislatura per treballar-ho junts. Aleshores semblava que les coses havien d'anar bé. Però nosaltres creiem que al final, no hi han anat. La qüestió, doncs, rau en les persones. Han de ser capaces de generar idees per convertir les il·lusions i projectes en realitat. A la llista de CiU hi ha gent amb molta experiència en l'administració i emprenedors. Proposem eficiència i l'impuls d'idees originals.

Concreti'm aquestes idees.

S'han de centrar molts esforços perquè es donin les condicions per generar llocs de treball. Qui en té el mèrit són les empreses i els hem de facilitar la feina. Hem de lluitar perquè hi hagi empreses de fora que vingui a instal·lar-se aquí. A ser possible, pimes. En el llarg termini, cal potenciar la cultura de l'esforç i l'emprenedoria des de les escoles. La cultura i el patrimoni han d'esdevenir una font de creació de riquesa. Volem crear un departament de màrqueting i comunicació, potenciant dins i fora les activitats. Hem de captar turisme cultural, no de baix cost.

I del POUM, què en pensen fer?

Veure com està i cal acabar-lo, però en funció del què necessita la ciutat, no pels interessos de ningú. I això ha de quedar claríssim. No podem somiar amb una ciutat que no és possible, volent-la ampliar amb nous blocs de pisos. És una qüestió delicada i hi ha molts interessos. S'ha de ser absolutament transparent i de consens. També és important fer un centre per a vianants a la zona de la universitat, de forma còmode pels veïns i els comerços, amb participació ciutadana i amb una proposta de finançament. Ara pot ser no es pot fer, però sí podem pensar-lo i l'ideal seria acabar-lo aquesta legislatura. S'ha de lluitar per obrir la universitat.

Quins objectius electorals té CiU i com veu el futur a Cervera després del dia 22?

Sempre m'ha agradat plantejar-me reptes ambiciosos. Jo no dono aquest salt a la política per fer cosetes per Cervera, el projecte és molt ambiciós. Hi ha lideratge, equip i programa per aspirar a treure molt bon resultat. L'objectiu és la majoria absoluta. Si no, caldrà veure els programes de cada partit i en les persones. Però no podem permetre que amb un pacte el nostre projecte quedi tallat. Evidentment, amb les opcions xenòfobes no hi ha cap possibilitat de pacte perquè èticament és una forma de pensar vergonyosa. També s'ha de recuperar la dignitat de la institució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona