Política

Enric Pérez

Cap de llista del PSC de Ripoll

“Els pròxims anys no seran fàcils”

No descarta cap pacte, tot i que s'han entès molt bé amb ERC

Considera que el principal repte de futur és posar fi a l'atur

DECIDIT
Enric Pérez (Ripoll, 1977) és president del Consell comarcal del Ripollès. Des del 2002 milita al PSC i ja és el segon cop que es presenta com a cap de llista. Afirma que ha après força de l'experiència d'aquests anys i que això li dóna la confiança necessària per creure que pot fer un bon paper a les eleccions.

El PSC ha estat el soci de govern d'ERC els últims vuit anys a Ripoll. Són conscients que els convergents poden assolir els vots que fa quatre anys els van separar de la majoria absoluta.

Està satisfet dels dos mandats de govern amb ERC?

Les relacions han estat molt bones. Hem donat un impuls important a Ripoll, solucionant mancances d'equipaments de tota mena i hem pogut fer créixer els serveis socials. Hem encarat Ripoll cap a unes noves oportunitats de futur.

Repetiria l'acord de govern?

No tanco portes a ningú després de les eleccions, si bé és cert que amb ERC compartim molts aspectes de la visió que tenim sobre el poble i el seu futur.

Tem que CiU els pugui desbancar?

Les majories absolutes són molt cares. La feina que hem fet al municipi ens avala i això fa que esperem fer un bon resultat.

Hi ha marge per millorar el resultat electoral del PSC?

Tot i que els vents no bufen a favor del socialisme, fa quatre anys jo era més inexpert i menys conegut. Els ciutadans han pogut veure el meu tarannà i el PSC presenta una llista amb joves i moltes cares noves. Podem millorar els resultats.

L'alcaldessa diu que ha complert un 85% del programa electoral gràcies, en part, a unes injeccions econòmiques que s'han acabat...

Afrontem els pròxims quatre anys amb la consciència que no seran fàcils. Econòmicament, no podrem afrontar inversions, però el socialisme de Ripoll té una tradició de catorze anys al principi de la democràcia, quan els pressupostos també eren minsos. Estem preparats per afrontar un govern amb el vent econòmic a favor o en contra.

Teresa Jordà diu que no s'ha d'aturar res per la crisi. Hi ha intencions impossibles de complir...

Hem tingut la capacitat de no parar les màquines quan ha arribat la crisi. Quan la construcció es va aturar no vam aturar les obres públiques. Ara ve el moment de treure rendiment al que s'ha construït.

CiU els acusa d'haver deixat l'Ajuntament endeutat.

És fals i és un argument que no aporta res de positiu perquè crea un clima de desconfiança que no afavoreix el dinamisme econòmic. Hem invertit 38 milions d'euros en vuit anys i hem anat a buscar 9 milions al banc. Al mandat de Casadesús (CiU) van fer una inversió d'11 milions i en van anar a buscar 6. Actualment tenim la mateixa manca de tresoreria que qualsevol Ajuntament. No hem de fer cap pla de sanejament.

El preocupa que es presenti Plataforma per Catalunya?

Sí. Ens va preocupar que a les eleccions al Parlament treiessin uns 300 vots. Això vol dir que potser no estem fent bé alguna cosa. Haurem d'estar molt atents per desactivar la situació social que afavoreix aquest vot xenòfob.

Quin és el principal repte de futur de Ripoll?

Em treu la son que hi hagi 842 desocupats al municipi. Des de l'Ajuntament treballarem per crear entorns que permetin el desenvolupament econòmic de la vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.