Política

ICV demana “voluntat unitària” per reclamar el fons de competitivitat

Herrera assegura que Mas no té “autoritat” per demanar “el que és de Catalunya” quan rebaixa impostos a les rendes altes

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat aquest diumenge “voluntat unitària” per reclamar el fons de competitivitat a Madrid, tot i que alhora ha considerat que al govern de Mas li manca “autoritat” per demanar “el que és de Catalunya” quan rebaixa impostos a les rendes altes.

“És obscè, indigne i una vergonya que el Govern de CiU anunciï retallades en salut i educació que afecten als usuaris dels serveis públics, però en canvi tingui prou diners per eliminar l'impost de successions per a 500 famílies i per baixar impostos a qui guanya més de 120.000 euros l'any”, ha criticat el líder d'ICV, que també ha assegurat que el Govern de Mas és “descarat i inequitatiu”.

“Mas té la cua de palla perquè no es pot anar a reclamar a Madrid quan està eliminant impostos a les rendes més altes”, ha insistit Herrera, que ha reclamat al president de la Generalitat “equitat, coherència i sensibilitat social”. Tot i aquesta crítica, Herrera ha recordat que ICV ha presentat una proposició no de llei al Congrés precisament per reclamar els diners “que són de Catalunya”. “Volem que sigui compartida amb la resta de grups parlamentaris”, ha dit el dirigent d'ICV, que ha lligat en tot moment la necessitat “d'anar units” amb el fet que Artur Mas tingui “autoritat i sensibilitat social” perquè “l'ajust no pot ser només en despesa sanitària i en educació”.

Cal “un tomb” el 22 de maig

Per tot plegat, Herrera ha dit que es necessita “donar un tomb contra les retallades” que s'ha de fer efectiu el 22 de maig. “Calen ajuntaments compromesos socialment, que estiguin al costat de la gent, amb voluntat de sortir de la crisi de manera justa i solidària i fent que la crisi econòmica no la paguin els de sempre”, ha enumerat el dirigent ecosocialista des de Montornès del Vallès. “I a Montornès ho podem fer”, ha finalitzat Herrera, en un acte on també hi ha participat el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i el coordinador federal d'IU, Cayo Lara que han donat suport a l'alcaldable de la coalició, José Montero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.