Política

Crítica dels partits catalans a la negativa de l'Estat a pagar els 1.450 milions

El PSC demana un pacte de tots els partits catalans al Congrés

CiU titlla d'irresponsable la ministra Salgado

ERC creu que el govern espanyol actua com un “triler”

El PP diu que demanarà al Senat el pagament

ICV creu que el govern català no té autoritat per demanar el Fons de Competitivitat

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat avui un pacte polític perquè Catalunya obtingui aquest any els 1.450 milions del Fons de Competitivitat i ha dit que les forces polítiques catalanes han de defensar aquesta posició al Congrés dels Diputats.

En declaracions a la premsa després de participar en un debat amb els alcaldables de Barcelona, Hereu ha dit que Catalunya “necessita” aquest fons pel que recolza que es faci un pacte polític perquè sigui “una realitat” i ha insistit que el PSC “ara i en el futur” ha de defensar el que considera prioritari per Catalunya.

Hereu ha respost així el president de CiU a l'Ajuntament i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, que ha titllat aquest diumenge d'irresponsable la vicepresidenta d'Economia del govern espanyol, Elena Salgado i que ha demanat a Hereu que la repliqui en aquest sentit i li exigeixi el fons de competitivitat. Una ministra, ha subratllat el candidat de CiU, “ha d'actuar d'una forma diferent intentant ajudar a que les coses li vagin bé a Catalunya”. “Si les coses van bé a Catalunya, també li van bé a ella”, ha afegit.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, també ha considerat que el govern espanyol “està jugant a amagar la boleta com un triler” respecte al Fons de Competitivitat.

El republicà considera que aquesta actitud de l'executiu espanyol suposa un canvi de les regles del joc a mig partit i “un incompliment morós de la llei, que s'explica per la seva voluntat de reduir els seus problemes de dèficit carregant el mort a la Generalitat”.

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, ha dit a Catalunya Informació que presentarà una sol·licitud al Senat per reclamar el compliment del pagament aquest any del Fons de Competitivitat a les autonomies i del que Catalunya calcula que li corresponen 1.450 milions.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera ha opinat que al president del govern, Artur Mas, li manca autoritat per reclamar al Govern espanyol el Fons de Competitivitat, ja que fa retallades “sense equitat”. “Aquest és el gran problema que té Catalunya: un govern amb poca sensibilitat social que no té tota l'autoritat quan va a reclamar, perquè està fent l'ajust amb gens d'equitat”, ha precisat en un comunicat.

Herrera ha explicat que ICV presentarà al Congrés una proposició de llei perquè Catalunya rebi el que li havien promès, a la qual ha invitat a unir-se a la resta de formacions catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona