Política

MIGUEL ANGEL FURIÓ

Candidat per UPyD a l'alcaldia de Torrent

“Era innecessari invertir 80.000 euros en un concert de la Pantoja”

L'exregidor del CDS torna ara a la política perquè diu que es troba indignat

El doctor Furió no és la primera vegada que fa el seu pas al món de la política. Anteriorment va ser regidor de l'ajuntament al qual ara aspira com a alcalde, de la mà del CDS. Preguntat per la raó per la qual ara torna, assegura que ho fa perquè es troba “indignat”. “Sembla que la classe política ens tracta com a inútils o com a súbdits obedients i cal trencar el silenci de les ovelles que ens han imposat”, diu.

—Cal ampliar l'actual triple representació al municipi?

—“Els partits que ara ocupen el consistori el que pretenen és que res no canvie, segurament perquè han convertit la política en una professió de casta privilegiada. Trobe que cal dir no a la resignació. El meu partit respon al crit a la resignació; al retorn als fonaments de la democràcia que es va fer possible durant la transició i que ens obliga, des de la llibertat, a parlar clar i alt fins a dir que ja hi ha prou”.

—Pensa que aquesta legislatura acaba amb punts foscos?

—“Diria més encara: a data de hui, el PP local no ha estat capaç de presentar el pressupost i tampoc no ha tingut la sensatesa d'estrènyer la cintura i prioritzar actuacions que el sentit comú aconsella. Trobe que no era necessari invertir 80.000 euros en un concert amb la Pantoja o 20.000 euros en flors. Tampoc trobe que era el moment d'invertir un milió d'euros amb el canvi de vidres de la façana de l'Ajuntament, com tampoc necessitàvem invertir 18.000 euros amb un cartell anunciador clarament propagandístic sobre un hospital que encara no disposa ni terrenys. Tampoc és de rebut que en una localitat com Torrent, els regidors amb dedicació exclusiva cobren 4.300 euros al mes, amb catorze pagues, o que s'atorgue una assignació als partits que configuren la corporació de 12,5 milions de les antigues pessetes. No estic d'acord que els torrentins hagen de pagar 363.916 euros a l'any en assessors i personal de confiança, mentre els proveïdors tarden a cobrar 300 dies.”

—Què és el que proposa com a candidat a l'alcaldia?

—“El programa del partit al que represente fa una proposta basada en el sentit comú i prioritza el que la ciutat necessitat: sanejar els comptes, reduint la despesa i combatent el malbaratament. En aquest sentit, reduirem els sous de l'alcalde i els regidors a la meitat perquè considerem que la política no ha de convertir-se en una professió. Respecte dels assessors i personal de confiança, els deixarem reduïts al no res perquè l'Ajuntament disposa de suficients funcionaris de carrera que poden exercir-ne aquest paper. La despesa d'alcaldia de lliure disposició la reduirem en un 70% i les assignacions que s'atorguen als grups polítics desapareixeran en la seua totalitat”.

—Ha de regenerar-se la política torrentina?

—“Precisament UPyD naix amb la doble intenció de regeneració política i democràtica, la de reformar les institucions, les seues formes i els procediments que han empobrit la democràcia i han encarit el seu manteniment. Volem acabar amb el caos administratiu, el malbaratament, les duplicitats i les desigualtats en drets i obligacions entre territoris. Veiem amb disgust com s'ha polititzat el Tribunal Constitucional, el Consell General del Poder Judicial o la Fiscalia General de l'Estat. UPyD està a favor d'una justícia independent i exemplaritzant amb el càrrecs públics. No és de rebut que el PP porte en les llistes electorals a imputats en casos de corrupció. Nosaltres estem a favor de les llistes obertes, d'una premsa lliure, unes caixes d'estalvis despolititzades i exigim el dret i el respecte perquè les llengües cooficials no siguen discriminades. Des del nostre partit exigim vergonya i decència davant la política del tu més encara”.

—Què representaria un partit de nou encuny com UPyD al consistori?

—“La meta sempre és el principi del camí. Pense que UPyD és una alternativa necessària als de sempre perquè Espanya no pot ser un país en roig i blau, vestigi de dos bàndols enfrontats. Per a nosaltres hi ha una tercera Espanya, aquella que ens ajunta, capaç de garantir la igualtat i la llibertat de tots, la del patriotisme constitucional, aquella que defensa tots els nostres valors comuns. Nosaltres no tenim complexes quan diguem que UPyD som espanyols patriotes i que cal reformar allò que ha demostrat que no funciona. A nosaltres no ens val allò d'aquest riu és meu o que hi haja dèsset models educatius i sanitaris o competències diferents pel que fa a la justícia o la fiscalitat. La meta, doncs, sempre ocuparà el lloc que les circumstàncies demostren que el que és bo per a tots, és bo per a Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions

barcelona
Política

L’oposició acusa Marín d’abandonar l’Hospitalet en el seu pitjor moment

L’Hospitalet de Llobregat
tribunals

El jutge pregunta les acusacions si cal ordenar la detenció dels qui no van declarar pel Tsunami

barcelona
nova caledònia

Macron fa una crida a la calma en la reunió amb els líders canacs

barcelona
política

Cid esmena Asens i situa al Hard Rock com a “element central de la negociació”

barcelona
àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a "càstig" contra el nou president

barcelona
Joaquim Albert
Cap de l’oposició a Malgrat de Mar (ERC)

“Els serveis no estan a l’alçada del que mereix la ciutadania”

Malgrat de Mar

Nogueras fa aterrar Sánchez

Madrid
Johnny Rubio
Cap de l’oposició Més Fontcoberta

“Des de l’oposició estem aconseguint canvis”

Fontcoberta