Política

Vicent Zaragozá

Candidat del PSPV-PSOE a l'alcaldia de Silla

“Han de fer-se reajustaments a Silla a tots els nivells”

La solució de l'atur i la revisió del funcionament municipal centren l'atenció del PSPV-PSOE per a la pròxima legislatura

Salta de la secretaria general del seu partit a encapçalar la candidatura del PSOE de Silla per decisió de l'assemblea.

Què el porta a acceptar aquesta responsabilitat?

L'he acceptada perquè estic per la renovació de les persones i dels plantejaments de futur. Pense que les coses poden millorar, que podem recuperar l'essència del socialisme a Silla i fer la ciutat que volem per als proper 20 anys. No ha sigut difícil perquè a la candidatura hi ha gent que té les mateixes idees.

Quines són les línies mestres del seu programa electoral?

En primer lloc, cal ser realista i conscient del moment pel qual passem. Ha arribat l'hora de fer ajustaments a tots els nivells i, més encara, en les partides pressupostàries de l'Ajuntament relacionades amb el capítol de personal. La meua intenció es reduir no sols els sous de la corporació municipal, sinó també els dels càrrecs de confiança i els d'alguns llocs de treball que considere innecessaris. Dit això, he d'afegir que la creació d'ocupació és el principal punt del programa i he pensat que s'han de crear brigades de manteniment i establirem acords amb les empreses que tinguen la seua seu al nostre municipi. Tampoc no ens oblidem dels joves, que són el futur de Silla, com no deixem de costat aspectes bàsics com són les relacions amb les associacions i les entitats veïnals, que ens permeten conèixer de primera mà les necessitats reals del municipi.

Espera que l'electorat el valore pel treball fet pels seus companys a l'Ajuntament?

Per suposat. No cap el menor dubte que Silla ha avançat molt en ben poc de temps gràcies al govern socialista, tant pel que fa a la gestió local com per les ajudes rebudes del govern de l'Estat. No oblidem que els anys de gestió del quadripartit van suposar un estancament per al poble, que encara ara paguem. Hi ha molt a fer i l'equip que coordine té il·lusió i ganes de convertir Silla en un referent de la comarca.

Si li toca sumar els seus vots perquè es puga governar la ciutat, amb qui es trobarà més a gust?

La meua intenció és aconseguir el suport d ela ciutadania per poder governar en solitari. Els pactes a aquest municipi, no han donat el resultat que s'esperava. Una altra cosa ben diferent és comptar amb tots els grups polítics per dissenyar el que volem per a Silla. Serà en aquest moment que haurem de deixar les ideologies en un cantó i fer la recerca d'allò que ens beneficia a tots.

Què pensa fer amb els casals fallers bastits?

En realitat, jo no haguera fet aquestes obres perquè sóc dels que pensa que els diners dels contribuents s'han d'invertir en coses que beneficien tots i no sols un col·lectiu. Pel que fa al seu ús, ho pensarem una vegada acabats, perquè ara mateix no estan conclosos. Trobe que el millor que es pot fer és parlar amb les comissions i arribar a un acord de consens entre tots. El que és clar és que no pensem a enderrocar-los.

Què farem amb la bastida de la façana de l'església?

No m'agrada parlar de cap cosa que no estiga al meu abast i que, a més d'això, no és meu ni de la meua competència. La competència municipal és la de mantenir la seguretat ciutadana i això és el que es féu en el seu dia: posar solució in extremis perquè els ciutadans pugueren passejar per la plaça sense cap problema. Així doncs, si hi ha suficient vots perquè siguem la força decisiva, no pense pagar ni un sol cèntim d'una obra que no és municipal. El clergat ha de suportar aquest suplement.

Es pot fer alguna cosa des de l'Ajuntament per fer baixar l'atur al poble?

En primer lloc s'ha de dir que l'Ajuntament no disposa ni de competències ni de mitjans per apaivagar les llistes de l'atur, però això no vol dir que no es llance a sufocar la flamerada. En primer lloc posarem en marxa l'esmentada brigada de manteniment perquè done ocupació en torns rotatoris a persones residents a Silla. Potenciarem el comerç local i procurarem acords amb les grans empreses establertes al municipi perquè contracten gent del poble. Tenim molt de potencial i cal aprofitar-lo.

Cal regenerar la vida política a Silla?

Sincerament pense que s'utilitza tant l'expressió regeneració política que ha començat a devaluar-se. Personalment crec més en la renovació de persones i projectes. Al PSOE ho hem fet i volem traslladar aquest mateix patró a la localitat de Silla. Necessitem un vot de confiança, perquè ens resten moltes coses a fer i encara tenim molt a demostrar al capdavant de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana