Política

CiU també conquereix Ripoll

Plataforma per Catalunya es cola a l'Ajuntament i les esquerres baixen

El canvi que ha escombrat Catalunya també ha arribat a Ripoll. Després de dos mandats encapçalats per la representant d'Esquerra Republicana (Teresa Jordà) –primer, en un tripartit; després, governant amb el PSC–, Ripoll ha optat per dipositar la confiança en el candidat de Convergència i Unió, Jordi Munell, que ha assolit la majoria absoluta, amb nou regidors. Munell va manifestar ahir a la nit la seva satisfacció pels resultats obtinguts: “Ha agafat peu la nostra proposta d'un canvi en positiu”. Munell va afirmar que la seva única ambició d'ara endavant és “tirar endavant el poble, amb el suport i la suma de tots els partits amb representació municipal; hem de fer bullir el comerç i aconseguir que cap empresa quedi aturada”. En aquest sentit, va manifestar que cal deixar enrere les “rancúnies” pel bé de Ripoll. Pel que fa a si aquest oferiment de sumar esforços inclou Plataforma per Catalunya, que va aconseguir un regidor, el nou alcalde de Ripoll va assegurar que “si el seu discurs va més enllà de la xenofòbia hi parlarem; no podem oblidar que l'ha votat una part del poble”.

La resposta la té en les declaracions de Xavier Fernández, el cap de llista de Plataforma a Ripoll, que va manifestar que “la gent de Ripoll ha parlat” i va garantir que el seu interès és: “treballar pel poble d'una manera constructiva; hem d'aconseguir que es redueixi el número d'aturats, aquesta és la nostra prioritat”.

El front d'esquerres que ha governat Ripoll els darrers vuit anys ha retrocedit en dos regidors. Esquerra n'ha perdut un (mantenint un resultat prou bo tenint en compte el daltabaix republicà arreu) i els socialistes, un altre. La suma dels dos regidors els donava la majoria absoluta. Ahir no va ser possible parlar amb cap dels dos caps de llista. Qui sí que va fer declaracions va ser Joan Baz, d'ICV, que per segon cop consecutiu no assoleix representació municipal. Baz es va mostrar resignat pel fet que CiU governi però va voler alertar del perill que, al seu entendre, significa que un partit amb l'ideari de Plataforma per Catalunya hagi assolit representació municipal al poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.