Política

EU afirma que els resultats de Compromís no “entelen” el seu èxit electoral

La seua intenció és arribar a acords per obtindre majories de progrés, però diu que no signarà cap xec en blanc

Valora l'entrada de la coalició de Morera perquè contribueix a trencar el bipartidisme

La comissió executiva d'Esquerra Unida del País València ha considerat “positius” i “molt satisfactoris” els resultats obtinguts per la formació en les eleccions autonòmiques i municipals del passat 22 de maig. La coordinadora general d'EU, Marga Sanz, considera un èxit haver aconseguit dos diputats més a les Corts, cosa que “ens permetrà tindre grup parlamentari propi, ser més visibles i tindre representació en diferents organismes públics”. Sanz s'ha mostrat especialment satisfeta per haver guanyat representació a totes les demarcacions, sobretot per la recuperació del diputat a Castelló, cosa que no succeïa des de 1995.

La dirigent d'EU ha lamentat la nova victòria del PP a les urnes. “El seu triomf suposa que continuarem amb un Consell que practicarà polítiques antisocials i de privatització, sense cap garantia per a eixir d'aquesta crisi”, ha subratllat Sanz, alhora que ha advertit que estaran molt vigilants en la seua tasca de control al govern, sobretot pel que fa als temes de contractació pública.

Sanz també s'ha compromés a contribuir a consolidar el declivi del PP —ha baixat un 4% en vots— allà on siga possible. “Els nostres acords han de fer-se sobre una base programàtica per a obtindre majories de progrés. No firmarem cap xec en blanc”, ha avisat Ignasi Blanco, portaveu de l'executiva. Un avís per a PSPV-PSOE i Compromís, als quals ha demanat la iniciativa en els municipis on hagen tingut més vots.

Sanz també ha valorat l'entrada de Compromís a les Corts, amb un diputat més que la seua formació. “És una bona notícia, la pluralitat és positiva per a trencar el bipartidisme”, ha assegurat. Blanco ha insistit que els millors resultats de Compromís —tercera força a les Corts i en vot municipal— “no entelen l'èxit d'EU”.

Amb vista a les eleccions generals de 2012, EU considera que les perspectives són molt bones per a aconseguir integrar un diputat valencià en el grup d'Izquierda Unida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona