Política

Els dos joves condemnats per sabotejar el toro del Bruc es lliuren de la presó

El jutge els va imposar una pena de 192 euros o vuit dies de privació de llibertat, però la sentència prescriu sense que s'hagi executat

Es van negar a pagar la multa perquè significava “reconèixer els fets” i ajudar a reconstruir la figura

Els dos joves condemnats per sabotejar el brau d'Osborne del Bruc no hauran d'anar a la presó perquè la sentència ha prescrit.

Els fets van passar el juliol del 2008, quan Jordi garcés i Miquel Coma, de 25 i 30 anys, van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra per haver causat destrosses al toro del Bruc. La figura tenia un mòdul de la part superior plegat, alguns cargols retirats i una part de l'estructura havia estat serrada.

Els dos manresans van ser jutjats i se'ls va imposar una multa de 192 euros per haver causat destrosses al toro del Bruc. En cas de no assumir-la, els acusats haurien de complir una pena de vuit dies de privació de llibertat.

Els encausats es van negar a pagar la sanció i van anunciar que la sentència els “obligava” a anar a la presó perquè, en cas contrari, “acceptàvem que havíem fet alguna cosa malament”. En canvi, ells entenien que “les figures de caràcter espanyolista no haurien de tenir cabuda als Països Catalans”. Per Garcés, “pagar la multa era reconèixer els fets i hauríem ajudat a reconstruir el toro”.

Però des del moment dels fets els dos joves van rebre nombroses mostres de suport i van aconseguir recollir més de 3.000 signatures a favor de la seva absolució. Finalment, la sentència ha prescrit i ja no hauran d'ingressar a la presó.

En aquest sentit, han agraït i valorat molt positivament el suport rebut. “Els fets han servit per obrir un debat sobre la simbologia espanyolista i francesa arreu dels Països Catalans”, ha assenyalat Coma. També ha denunciat la “injustícia” que representen les penes-multa. Al seu parer, les persones amb més diners es poden lliurar amb més facilitat de la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona