Política

“Hem de suplir els diners amb molta imaginació”

minoria · “Espero no governar en solitari tot el mandat. El consens és vital per tirar endavant alguns dels projectes clau per al municipi”

“‹La Riera› ens ha servit per mostrar a l'exterior com n'és, de bonic, Sant Pol. Sortir a la sèrie de TV3 ens ha beneficiat, sens dubte”

Montserrat Garrido estrena una segona etapa a l'Ajuntament –ja va ser regidora del 1987 al 2003– i ho fa com a primera alcaldessa de Sant Pol. Dona de consens, advoca perquè el petit municipi de Sant Pol “torni a ser l'enveja del Maresme”, tot i ser conscient de les limitacions econòmiques del consistori.
El futur de la biblioteca municipal inclou el consens amb la resta de forces polítiques

Sant Pol manté un govern de CiU, però amb una minoria que, en l'anterior mandat, li va passar factura. Montserrat Garrido està segura de poder capgirar la situació i aposta pel diàleg i l'entesa amb la resta de grups.

CiU governarà en solitari durant tot el mandat?

Espero que no. Hi ha entesa, amb alguns grups més que no pas amb altres, però ja hem tingut diverses reunions i hem coincidit amb força plantejaments. De fet, com ja havia dit durant la campanya, el consens és vital per tirar endavant alguns dels projectes clau per al municipi.

Fins i tot hi ha bona relació amb Junts?

Amb tothom.

Quines primeres decisions amb segell de Montserrat Garrido ha pres?

La primera ha estat tancar el trànsit rodat al carrer Nou i la segona, que ha estat molt difícil, però que no he pogut evitar, ha estat amortitzar llocs de treball a l'escola bressol.

Com s'ha trobat l'Ajuntament?

Diferent de com pensava que me'l trobaria. Amb feina endarrerida, força, com a resultat d'un govern en minoria. També és cert que la relació amb els treballadors és molt bona, així com la seva predisposició a treballar de valent, i això ens ha ajudat molt a tot l'equip. Són admirables.

I la situació econòmica?

Si ens emmirallem en altres ajuntaments, veiem que no és pas tan dolenta, però tampoc és gaire bona. S'ha hagut de retallar molt i els pressupostos que ens hem trobat són de mínims, amb decisions que no acabem de compartir com ara el fet de reduir la neteja de la platja. Som un poble amb un pes important del turisme i aquestes coses les hem de cuidar molt.

El mandat anterior ja va deixar clar que les inversions al poble s'haurien de congelar després d'acatar la sentència de Prosu.

Cert. Tornar els diners a l'empresa ens condicionarà durant molt de temps, però haurem de suplir els diners amb imaginació i amb complicitat de la gent. Som conscients que haurem de buscar recursos a sota de les pedres, però no ens espanta.

Han quedat damunt la taula projectes històrics i controvertits com ara la biblioteca o la remodelació de l'estació de trens.

Estem esperant el projecte definitiu que Adif ens ha de presentar de l'estació de tren, i a partir d'aquí prendrem una decisió. Allò que tenim segur és que la singularitat del poble s'ha de preservar. Pel que fa a la biblioteca, el seu futur haurà de dependre del compromís de totes les formacions, perquè és un projecte que no es pot fer sense consens.

Un altre dels problemes endèmics de Sant Pol és la falta de cobertura de telefonia mòbil.

Hi estem treballant de valent. L'Ajuntament ha complert la part que li tocava, que era facilitar un terreny per instal·lar-hi les antenes. Ara el problema el tenen l'empresa elèctrica i l'operadora, però no ens podem permetre que la situació s'allargui gaire més.

Gràcies a La Riera, el poble s'ha fet molt famós arreu de Catalunya.

Ha estat una gran oportunitat que hem de saber aprofitar al màxim. Sant Pol és un municipi molt bonic; d'això, els de casa en som molt conscients, i la televisió ens ha servit per mostrar-ho a l'exterior. Ens ha beneficiat, sens dubte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona