Política

Alt Penedès

Puigdàlber declara no grat un bloc

Ofès ·

L'alcalde de CiU, David Masdeu, acusa Pere Tutusaus, regidor d'ERC, d'utilitzar el bloc per insultar

ERC farà mocions de suport a l'autor

El ple de l'Ajuntament de Puigdàlber, a l'Alt Penedès–amb quatre regidors de CiU al govern i 3 d'ERC a l'oposició–, va declarar el mes passat no grat el bloc personal i de caràcter informatiu del regidor d'ERC, Pere Tutusaus, perquè fa referència a persones del poble “de forma ofensiva i amb paraules insultants, sense adequació a les formes i al respecte que tothom mereix”. Segons explica l'alcalde, David Masdeu, “quan es va denunciar, Tutusaus no hi constava oficialment i s'utilitzava el nom del poble”.

La mesura, que es va aprovar amb els únics vots de CiU, ha dividit encara més un poble que viu des de fa anys en una tensió política constant per velles disputes que protagonitzen CDC per un costat i UDC per l'altre. La relació que hi ha entre el conflicte a la federació local i la declaració de no grat del bloc del regidor d'ERC tindria una explicació fàcil: l'autor del bloc, el regidor Pere Tutusaus, havia estat fa temps i de manera oficiosa, el president local de CDC, i una de les veus més crítiques cap a UDC. El conflicte s'acaba de comprendre del tot quan se sap que la llista de CiU al poble que es va presentar a les darreres eleccions està integrada totalment per militants i simpatitzants d'UDC perquè la direcció comarcal va decidir prescindir dels militants de CDC.

El bloc de la discòrdia al poble és, de fet, el principal punt d'informació de l'actualitat del poble des de fa just un any, quan es va obrir. El web de l'Ajuntament no ofereix informacions actualitzades. L'última notícia al web municipal és del 23 de maig. L'“alcaldada”, com ja l'ha qualificat ERC, no acabarà aquí. El partit ja ha repartit als grups municipals amb representació als municipis de l'Alt Penedès una moció de suport al bloc de Tutusaus i de defensa de la llibertat d'expressió que es debatrà en els plens de setembre.

Els comentaris al poble sobre l'acció, que uns aplaudeixen i altres critiquen, creixen al mateix temps que ho fa el nombre de visites al bloc no grat. En un any ja n'acumula 21.133, i al poble només hi viuen 508 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona