ERC amenaça de portar el conflicte el Prat-Barajas al tribunal de justícia de la UE

L'històric contenciós entre els aeroports del Prat i de Barajas per la gestió dels vols de llarga distància –sobretot, transatlàntics– podria acabar al tribunal de justícia de la Unió Europea. El candidat d'Esquerra a les europees, Oriol Junqueras, que va acusar l'Estat espanyol de discriminar l'aeroport barceloní i d'incomplir les obligacions comunitàries de lliure competència, va amenaçar ahir amb interposar un recurs judicial europeu.

ERC assegura que l'Estat espanyol «imposa l'aeroport de Madrid com a l'únic on poden aterrar i enlairar-se els avions» d'una sèrie de rutes definides a través d'una trentena de convenis internacional sobre transport aeri signats entre Espanya i altres estats de tot el món. Junqueras creu que aquests acords que prioritzen el pas per Barajas «perjudiquen» i «van en detriment» del Prat perquè redueix el seu número de vols directes de llarga distància. La justificació d'ERC per portar el conflicte a la justícia és que els acords poden «incomplir» el dret comunitari, sobretot en qüestions com ara la mobilitat, la competitivitat i la innovació.

Una Europa integradora

Al matí, Junqueras es va trobar amb el secretari d'Immigració de la Generalitat, el també republicà Oriol Amorós, i va proposar que la UE creï un servei europeu d'acollida d'immigrants per regular els corrents migratoris i unificar les polítiques d'integració. El Parlament Europeu, per Junqueras, ha estat molt incoherent durant l'última legislatura en matèria migratòria: ha reconegut més drets als immigrats però també ha aprovat –amb el suport del PSOE, el PP i CiU– la directiva de retorns, que endureix les condicions d'arribada i facilita l'expulsió dels sense papers de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Nou eslògan de l’ANC: “L’independentisme en acció”

barcelona
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona