El plenari de Torrent entropessa amb temes culturals
La privatització de la gestió de l'Auditori i els flocs de contractacions han monopolitzat part de la sessió
A una hora ben poc habitual per als polítics torrentins, el Plenari de l'Ajuntament de Torrent ha tractat una setena de punts previstos a l'ordre del dia, entre els quals hi havia de caràcter administratiu, polític, cultural i social.
A destacar, l'acord unànime en la proposta de declaració d'utilitat pública municipal de l'Associació Laura Vicunya i del servei d'ocupació municipal que ha de crear-se en breu. La resta de punts, no han obtés l'acord.
L'escull principal de la sessió de hui, ha estat l'aprovació d'un reglament per al nounat Consell Municipal de Cultura, tema en el qual la totalitat de la bancada de l'oposició (Bloc Compromís i PSOE), han posat objecció en la seua composició i formulació, que no en la necessitat del mateix.
L'altre punt de discrepància, ha estat en l'acord de dissolució de l'organisme autònom de l'Auditori, en externalitzar la seua gestió. Tant el Bloc Nacionalista com el PSOE han posat objeccions respecte de la inobservàcia del procediment, com de la tebiesa en la defensa dels llocs de treball i dels detalls en la successió d'empresa.
El conjunt de l'oposició ha subratllat el fet que el fet de privatitzar aquest servei de gestió, no vol dir que haja d'obtenir-se un estalvi clar i definit, com es pot apreciar en altres localitats de la comarca, on la gestió provada dels auditoris suposa un augment del 60% en la xifra adreçada a ajudes i subvencions a les empreses que els gestionen.
Demagògia sobre la participació
Pere RossellQualsevol escletxa de concepte de l'oposició, és aprofitat per l'alcaldessa d ela vila per afer el consabut sermonet que tanca cada punt de l'ordre del dia del plenari. En aquesta ocasió, ha estat “la participació ciutadana” objecte del discurs burleta de la primera munícep, després que Maria Herrada, representant de Compromís al consistori, fes una abrandada, fonamentada i interessant defensa del que suposa aquest concepte per al grup parlamentari que representa.
L'alcaldessa sap perfectament, el que és i el que suposa la participació ciutadana als organismes, fundacions i empreses de titularitat pública i, per això, juga demagògicament amb que ella és més demòcrata que ningú. No sap que a aquestes alçades de la correguda, això té un justipreu democràtic i hom sap, el valor que tenen les paraules posades als llavis d'una o d'una altra persona.
Perquè per molt que el senyor Martí pretenga donar lliçons de “modernor” als presents, quan assegura que no es pot dividir la societat en rojos, blaus i verds —com també manté la primera regidora en cap— tots dos saben que, si no es posen regles del joc, aquells que sustenten la majoria, sempre tenen la temptació d'emportar-se tot el pastís. No és la primera vegada que això passa i, és per això que l'oposició, s'ha de curar amb salut i acceptar com a mal menor, el sistema de quotes.
La participació no sols es proposa; també es propicia, i llevat d'honroses excepcions, a la vila més gran de la comarca de l'Horta, es propicia poc. Els ho assegure.