Política

L'Associació de Municipis per la Independència ja ha recollit 324 adhesions

El repte de l'entitat és ampliar la seva cobertura al 60% del territori i tenir el suport necessari per tirar endavant un referèndum independentista

El president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, assegura que la independència de Catalunya “no és tan utòpica” com alguns creuen.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ja compta amb 324 adhesions: 309 ajuntament, 14 consells comarcals i una diputació, la de Lleida. En conjunt representen 2.328.451 ciutadans, el 30% de la població catalana. El repte de l'entitat és arribar al 60% dels catalans per tirar endavant un referèndum sobre la independència.

Així ho ha explicat aquest dilluns el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, durant la reunió que l'executiva de l'entitat ha celebrat a Balaguer.

Al seu parer, la consulta s'hauria de fer “quan abans millor”, però ha advertit que cal esperar a què, com a mínim el 60% dels municipis formin part de l'AMI. Vila d'Abadal ha assenyalat que aleshores serà un bon moment per convocar el referèndum perquè voldrà dir que hi ha prou suport perquè el resultat sigui favorable a la independència.

El també alcalde de Vic ha assegurat que la independència de Catalunya “no és tan utòpica com alguns pensen”.

Mentrestant, ha dit que des de l'entitat seguiran treballant per aconseguir noves adhesions i ampliar la seva cobertura territorial. Actualment, 309 ajuntaments catalans ja s'han adherit a l'AMI, així com 14 consells comarcals i la Diputació de Lleida.

Per la seva banda, l'alcalde de Balaguer i un dels vicepresidents de l'entitat, Josep Maria Roigé, ha posat com a exemple la comarca de la Noguera, on actualment una vintena dels 30 municipis ja s'han adherit a l'entitat o bé han mostrat la seva predisposició a fer-ho. En aquest sentit, ha dit que confia que un total de 28 ajuntaments de la comarca acabin formant part de l'AMI.

De fet, l'entitat aspira a implantar-se per tot el territori abans d'abordar l'adhesió de les capitals de demarcació. De moment, només Girona forma part de l'entitat.

Pel que fa a l'anunci de la delegació del govern espanyol a Catalunya sobre l'obligatorietat de penjar la bandera espanyola, Vila d'Abadal ha dit que han demanat informes jurídics sobre la qüestió i ha ofert assessorament als ajuntaments que tinguin problemes, tot i que ha recalcat que la tasca de l'AMI és aconseguir un referèndum “per ser independents”.

L'alcalde de vic ha deixat per a una segona fase, “quan Catalunya sigui independent”, l'adhesió a l'entitat de municipis de la Catalunya Nord o altres zones del Països Catalans.

A la reunió de treball de l'executiva de l'AMI que s'ha celebrat aquest dilluns a la capital de la Noguera hi han assistit, a banda de Vila d'Abadal i Roigé, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el regidor de Tortosa, Domingo Tomàs; l'alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera; l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Xiemenis; la regidora d'Arenys de Munt Helena Navarro; l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà; l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona
estat francès

Primeres tensions al nou Front Popular francès per aturar a Le Pen

barcelona