Política

Geli adverteix d'un risc de “ruptura” en el PSC en el debat sobre el seu projecte nacional

La diputada i exconsellera socialista deixa clar que assistirà a la manifestació de l'Onze de Setembre a títol personal

Considera “normal” que Navarro hagi buscat una direcció al Parlament més afí a la direcció del partit

La diputada del PSC i fins ara presidenta la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, Marina Geli, ha alertat aquest dimarts del risc de “ruptura” en el PSC en el debat sobre quin ha de ser el seu projecte nacional. En declaracions a RAC1 l'endemà de ser rellevada pel primer secretari del partit, Pere Navarro, del seu càrrec a la cambra catalana, Geli ha reconegut que la formació socialista no acaba de tenir “un projecte creïble” a nivell nacional i que creu que s'hauria “d'haver avançat més en aquest terreny”. “Tenim un debat intern que espero que no ens porti a una ruptura entre que projectes que han d'estar totalment presents per fer una Catalunya social en un projecte nacional”, ha dit.

L'exconsellera de Salut s'ha mostrat a favor de la celebració d'unes primàries i que aquestes siguin “obertes” i “participatives” i ha reclamat que d'ara fins a la seva celebració que desemboqui en un “procés d'exclusió” dels sectors més allunyats de l'actual direcció. Geli ha afirmat que si l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, es presenta a unes primàries tindrà el seu suport, ja que considera que és qui té “un perfil adequat” per la idea que ella té de “projecte de país”.

Pel que fa a la manifestació del pròxim 11 de setembre, Geli ha avançat que hi assistirà a títol personal i que en la seva opinió el PSC hi hauria d'anar amb la senyera.

Respecte els canvis que va comunicar ahir el primer secretari de la formació, Pere Navarro, la diputada socialista ha considerat “normal els canvis dins d'un procés” i que és “legítim” que hagi buscat una direcció al Parlament més afí amb la direcció del partit. “Pere Navarro no és diputat i ha volgut fer una direcció amb persones del seu nucli dur”, ha opinat Geli, que ha explicat que ara està a l'espera de l'oferta de feina que li ha de fer Pere Navarro. En tot cas, ha afegit, “no vull sentir-me inútil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.