Política

Higini Clotas deixarà l'escó pel desacord amb els canvis imposats per Navarro

L'històric socialista ja havia expressat les seves discrepàncies amb el seu relleu com a vicepresident segon de la Mesa del Parlament

Comunica la seva decisió durant la reunió que el primer secretari del PSC ha mantingut aquest dimarts amb els diputats

L'històric diputat del PSC i vicepresident segon de la Mesa del Parlament, Higini Clotas, deixarà la cambra i renunciarà al seu escó. Així ho ha confirmat el mateix Clotas, que ha assegurat que ha pres aquesta decisió després de conèixer les intencions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, i la cúpula del partit de rellevar-lo de la Mesa per ubicar a l'exconseller Joaquim Nadal.

Clotas ha comunicat la seva decisió al grup parlamentari socialista aquest dimarts al matí durant la reunió que Navarro ha mantingut amb els diputats. L'històric dirigent socialista ha mostrat el seu desacord i havia explicat que no veia bé els moviments de peces que va aprovar l'executiva del PSC a instàncies del líder del partit.

Clotas ha explicat que no abandonarà el càrrec immediatament sinó que ho farà en les pròximes setmanes perquè no vol deixar desateses les seves responsabilitats com a vicepresident i que el lloc que fins ara ocupava a la Mesa no pot quedar buit.

Tot i conèixer el malestar de Clotas, el PSC esperava que no plegués. El recentment designat president del grup parlamentari del PSC, Xavier Sabaté, ha afirmat aquest mateix dimarts que, tot i haver-se mostrat molest pels moviments, no renunciaria a l'acta de diputat i acataria haver de deixar la Mesa del Parlament. Sabaté, amb tot, ha admès que Clotas pot “estar dolgut”, tot i que ha dit que descartava que s'allunyés del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.