Política

L'exedil acaba declarant i queda lliure amb càrrecs

Soriano, els amos de Constresnius i dos detinguts més han de comparèixer quinzenalment al jutjat

L'antic portaveu del PP nega que lideri cap trama

L'exregidor Jordi Soriano, segons va dir inicialment el seu advocat, no declararia fins que no conegués el contingut del sumari, però davant la probabilitat d'acabar en presó provisional va accedir a sotmetre's a l'interrogatori. Finalment, va quedar també en llibertat amb càrrecs, tot i que haurà de comparèixer quinzenalment als jutjats.

En abandonar les dependències judicials cap a les quatre de la matinada, Soriano va negar la seva implicació en el cas Mercuri. “No sóc ni el presumpte cervell de la trama ni estic en cap trama” de corrupció, va dir.

D'altra banda, el jutge també va resoldre que els onze detinguts restants quedessin en llibertat provisional amb càrrecs. A més de Soriano, però, va decretar que els germans Jordi i Rafael Rojas (propietaris de Constresnius); l'advocat Guillem Ustrell (propietari dels terrenys de Ca n'Ustrell en els quals s'han abocat terres), i un altre detingut compareguin els dies 1 i 15 de cada mes als jutjats de Sabadell.

LA XIFRA

5
detinguts
han quedat en llibertat amb càrrecs però hauran de comparèixer als jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

El lletrat de Bustos, experimentat

L'advocat Cristóbal Martell ha assumit la defensa dels imputats en el cas Mercuri que tenen vinculació amb el PSC. El lletrat participarà aquesta tarda en la declaració de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, davant el jutge i el fiscal anticorrupció, que segons ha pogut saber aquest diari disposa d'un nombre considerable de converses protagonitzades pel primer edil de l'Ajuntament. Algunes s'han escoltat durant les declaracions.

Martell ja ha defensat diversos dirigents socialistes implicats en processos judicials de corrupció, com ara els casos Filesa –que va acabar amb la condemna de Josep Maria Sala– i Pretòria, que avui, tres anys després que s'iniciés la instrucció, encara no té data de judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.