Política

El jutge imputa a Bustos vuit il·legalitats del cas Mercuri

El magistrat divideix la investigació en 31 peces per “agilitzar i garantir el dret de defensa”

L'alcalde de Sabadell culpa l'exregidor del PP d'implicar-lo en el cobrament de comissions a empresaris

El titular del jutjat d'instrucció 1 de Sabadell, el magistrat Ramón González, va dictar ahir una resolució en què divideix el cas Mercuri, de suposada corrupció política i empresarial, en 31 peces separades, la majoria per delictes contra l'administració pública, per tal d'“agilitzar la instrucció” d'aquest macroprocés, que ja acumula 13.000 folis, així com per garantir el dret de defensa de les més de trenta persones fins ara imputades.

El magistrat afegeix que, tot i que una part de la investigació del cas Mercuri continua sent secreta, en dóna coneixement a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació sobre les peces separades per tal d'“evitar manipulacions o filtracions interessades no ajustades a la realitat” .

Del total de les 31 peces, en vuit d'elles està imputat l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos; en set el seu oncle Melquíades Garrido, i en sis l'exregidor del PP Jordi Soriano, implicat en la causa central per haver cobrat comissions a constructors per obtenir adjudicacions d'obres municipals. En concret, a l'alcalde se l'implica: en el suposat tràfic d'influències perquè Carmina Llumà fos contractada a l'Ajuntament de Montcada; en l'afavoriment del seu oncle en la instal·lació fallida de l'empresa Audi; en la malversació de fons públics en despeses d'un jutge i un viatge a Almeria, així com per la contractació de la presidenta d'una associació llatinoamericana i per una subvenció de 25.000 euros de la FMC; en no haver denunciat una irregularitat en l'empresa CASSA; en suposades irregularitats en la concessió de la recollida d'escombraries; en les gestions al Consorci Audiovisual de Catalunya sobre el Canal Català TV; en la retirada de multes a la seva dona i al seu fill, i en diverses contractacions al Consell d'Ocupació.

Precisament ahir, Bustos va emetre un comunicat en què, davant l'aixecament parcial del secret del sumari, assegura: “El meu nom és utilitzat de manera reiterada per Soriano per fer creure a tercers unes influències que en cap cas van existir.”

Tota l'oposició contra l'alcalde accidental

Els cinc grups municipals de l'oposició a Sabadell (CiU, PP, Entesa per Sabadell, ICV i EUiA) van registrar ahir un recurs contra el decret d'alcaldia pel qual Bustos va designar alcalde accidental el tinent d'alcalde Juan Carlos Sánchez, el 7 de gener passat. Consideren que el decret vulnera la llei de bases del règim local, sol·liciten que es declari la nul·litat del decret i adverteixen que tots els actes administratius dictats per Sánchez poden ser declarats nuls i poden ser impugnats pels ciutadans afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona