Política

El fiscal culpa tots els administradors de Shirota

Els responsabilitza de mala gestió i creu que han d'assumir els dos milions de deute

Els administradors del que va ser l'empresa d'investigació alimentària Shirota Functional Foods (SFF), de Reus, hauran d'assumir els més de dos milions d'euros de deute que tenia l'empresa si el jutge estima l'informe del fiscal referent al procés judicial mercantil al qual està sotmesa perquè està en concurs de creditors. Segons informa l'agència Efe, en aquest document el fiscal consideraria que no es va tractar d'un concurs fortuït sinó culpable, en el qual tots els membres del consell d'administració, tant de l'antic com del nou que va liquidar l'empresa, en són responsables per mala gestió.

El cas Shirota també afronta un procés judicial penal sota secret de sumari vinculat amb el cas Innova per un aval de tres milions que els va donar l'Ajuntament de Reus tot i ser una empresa de capital mixt. Dos del imputats en aquesta causa penal, la convergent Teresa Gomis, actual presidenta del Grup Salut Reus i segona tinent d'alcalde, i l'exdirector general d'Innova i expresident de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, formen part de la llista d'administradors. La fiscal també veu indicis de mala gestió per part del seu expresident, el també exdirector del Catsalut Carles Manté; dels exregidors Empar Pont (ERC), Ernest París (ICV) i Josep Morató (PSC), i de l'exrector de la URV Lluís Arola, l'assessor jurídic d'Innova Manel Jardí i el secretari de Shirota i exgerent del Tecnoparc, Xavier Gómez. A l'informe també hi consta Àngel Cunillera, imputat en el cas Tecnoparc. Si el jutge considera culpable el procés concursal, hauran d'afrontar amb el seu patrimoni aquest deute.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia