Política

“No vaig atropellar ningú, em vaig enredar a hòsties”

El regidor de Masquefa, que s'enfronta a 26 anys de presó per haver intentat matar dos joves, nega l'agressió en el judici

Assegura que es va defensar i que “no és un fanàtic de les banderes”

El regidor de Força Masquefa (Anoia) Juan José García Mora va negar ahir a l'Audiència de Barcelona que intentés matar dos joves, atropellant-los amb la seva furgoneta, després de veure com treien i llençaven a un contenidor una bandera espanyola que l'acusat havia col·locat hores abans a la barana del consistori el 12 d'octubre del 2011, Dia de la Hispanitat. Per aquests fets, la fiscal i les acusacions particulars demanen per a ell 26 anys de presó per dues temptatives d'assassinat, amb l'agreujant que van ser per motius de discriminació ideològica.

“L'alcalde m'havia dit que no posaria la bandera espanyola al balcó, i per això vaig anar a buscar-ne una a casa, amb dues petites catalanes, i les vaig posar a la barana”, va explicar l'acusat al tribunal de la secció cinquena. “Vaig veure sis o set persones que la treien i, quan em vaig dirigir a aquests perroflautes, em van intentar agredir”, hi va afegir el regidor, que a poc a poc es va animar a donar detalls del seu relat. “No vaig atropellar ningú, em vaig enredar a hòsties amb ells, amb la mà oberta; si no, els hauria fet mal”, va confessar García Mora.

Les dues víctimes i d'altres testimonis van desmentir o matisar la versió de l'acusat. Jordi Isard va explicar que aquell dia, cap a les nou del matí, era al bar quan va veure que Xavier Manuel Altés, exregidor del municipi per un partit local catalanista i d'esquerres, despenjava la bandera espanyola i el va anar a ajudar. Van deixar-la en un contenidor i, quan marxaven cap a casa per la vorera, els va envestir el regidor per darrere amb la furgoneta, i les dues rodes del davant van quedar sobre la vorera.

“Em va atropellar i vaig veure'm el peu esquerre torçat a 180 graus, em vaig arrossegar per apartar-me i la senyora Joana em va estirar perquè jo cridava que em mataven.” Així ho va ratificar Altés, que es va fer ferides lleus, un empleat d'un bar i una parella de veïns que van subjectar l'acusat, “desencaixat i agressiu”, amb el pal de tres metres que duia de la bandera, fins que va arribar un policia local i l'hi va treure.

“No tinc cap problema que la bandera espanyola onegi a l'ajuntament”, va haver de respondre Isard a preguntes de la fiscal. Per la seva part, Altés va dir que aquella bandera “no era en un lloc oficial i era una provocació”. L'exregidor va explicar que l'alcalde, de CiU, i el ple municipal havien acordat només posar les banderes al balcó per festes oficials. La magistrada presidenta del tribunal, Elena Guindolain, li va preguntar: “I què és per a vostè una festa oficial?” I el veí li va respondre: “La festa major.”

Un any a la presó per ‘mails' falsos

Juan José García Mora, paleta jubilat, ha estat sis anys regidor a l'Ajuntament de Masquefa, primer pel grup del PP, en què va dirigir la regidoria d'Obres i Serveis, i ara pel grup veïnal Força Masquefa. És un corcó per al govern local, ja que en uns pamflets que anomena La Gallina denuncia suposades irregularitats. Per l'afer de l'atropellament, García Mora ha estat un any a la presó en atribuir-se-li uns mails amenaçadors a les víctimes, que després es va descobrir que ell no havia enviat. “Això és un judici polític”, va insistir ahir el regidor a preguntes del seu advocat, Jordi Claret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs