Política

Rull aposta per la “refundació” de CDC

El futur coordinador general de Convergència assegura que la nova direcció del partit vol “tancar una etapa i obrir-ne una de nova”

Assegura que Catalunya ”està per sobre de tota persona per rellevant que hagi estat”, en referència a Jordi Pujol

Refundar Convergència. Aquesta és l'aposta d'el secretari d'organització i futur coordinador general de CDC, Josep Rull, per superar el pujolisme i avançar cap al futur. “És trist haver de tancar una etapa així”, ha dit en referència al comunicat on Jordi Pujol admetia tenir diners no declarats a l'estranger. “Però Catalunya està per sobre de tota persona per rellevant que hagi estat”, ha apuntat. En la cloenda de la XXXIIa Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC, a Sant Esteve de Palautordera, Rull ha assegurat que la nova direcció de CDC, que serà ratificada el 7 de setembre, vol “tancar una etapa i obrir-ne una de nova”.

Una nova etapa encapçalada pel president Artur Mas i pels representants del món local que, a més, “culmina una etapa de 40 anys”, ha recordat Rull. Sense treure mèrit al fet que el president Pujol “va liderar un projecte polític que l'hem de posar en valor”, l'aposta, segons el pròxim número dos de Convergència serà la “refundació”. En aquest sentit, ha assenyalat que “volem posar-nos al dia en molts aspectes”, citant “el refermament del nostre compromís social” i “una manera concreta de fer política, honesta i transparent”, així com treballar per “un projecte de llibertat i sobirania de Catalunya”, ha dit.

Després de la “reflexió” que Josep Rull demanava a l'encara president fundacional de CDC dissabte en una entrevista a RAC1, aquest diumenge ha reclamat a Pujol davant els membres de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) que “doni explicacions”. “Ens hem vist sacsejats, frapats, per una notícia que evidentment no ens ha agradat gens”, ha comentat el dirigent convergent. “Estem tristos, decebuts, però determinats a tirar endavant en allò que volem fer”, ha afegit en referència a la consulta del 9 de novembre.

Precisament, ha animat als membres de la JNC que treballin en les pròximes setmanes per aconseguir el màxim de ‘Sí-Sí' possibles per a la consulta, ja que considera que la secció jove de CDC són una eina indispensable per animar la “consciència nacional”. En aquest sentit, la líder de la JNC, Marta Pasqual, que ha fet la presentació de la cloenda, també s'ha referit al que molts ja nomenen “confessió” de Pujol.

Pasqual ha demanat a l'expresident i també a Convergència “determinació” perquè Jordi Pujol “es replantegi quin ha de ser el seu paper de futur”. Pasqual ha matisat que els fets pertanyen a l'àmbit “privat i personal” i que no s'ha de deixar enrere el “llegat polític” de la seva figura. “Ens pot costar d'entendre aquesta situació contradictòria”, ha reconegut la cap de la JNC. Però ha reivindica la “resistència” de la secció per tal de no desviar l'atenció “al que dóna sentit a la nostra militància”. “El partit farà la seva feina, i estic convençuda que Jordi Pujol estarà a l'alçada dels temps i de les circumstàncies”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”