Política

Rull li recomana que agafi distància de CDC per enfortir el partit

El nou ‘home fort' de Mas admet que no sabia res de la carta

Nega que es vulgui “despujolitzar” la formació

L'endemà de ser nomenat coordinador general i secretari d'organització de CDC, Josep Rull s'havia d'empassar el primer gripau en el càrrec: torejar amb la polèmica confessió de Jordi Pujol. Va ser durant una entrevista a RAC1, en la qual Rull va explicar que havia tingut coneixement del comunicat de l'expresident “un quart d'hora abans” que es fes públic, i va reconèixer que divendres al matí, quan s'anunciava la nova direcció de Convergència, no en tenia cap notícia. “Ha escollit el dia que ell considerava que devia fer-ho públic”, va ser la resposta de Rull quan se li va preguntar si aquest divendres era el millor moment. El nou home fort d'Artur Mas en el partit va lloar que Pujol vulgui comparèixer davant la justícia i regularitzar la situació de l'herència amb l'Agència Tributària. Però va fer un pas més, en deixar entreveure que Jordi Pujol hauria de fer un pas enrere en la seva representativitat en el partit. Un pas enrere fet pel seu fill, Oriol Pujol, quan el 14 de juliol va anunciar que deixava la secretaria general de CDC i també l'acta de diputat al Parlament. És a dir, que agafi distància en relació amb el partit per no perjudicar-lo amb aquest afer. Però va insistir que no deia això com un intent de “despujolització” de CDC, sinó perquè el que pretén la formació és reivindicar el que és CDC i d'una manera positiva.

Qui es va negar a parlar sobre la situació de l'expresident català va ser el seu actual substitut. Mas ja va declarar divendres que aquest és un tema “estrictament familiar i privat” i ahir no va voler afegir-hi res més. “Tot el que havia de dir està dit”, va respondre durant la inauguració de la nova presó de Figueres, tot i que durant el seu discurs va reconèixer que en el passat hi va haver coses “que es van fer molt malament”, però que ara cal sumar esforços per crear una Catalunya millor que viu moments decisius.

En l'entrevista radiofònica, Rull no va amagar el pessimisme sobre la reunió que Mas i Mariano Rajoy mantindran dimecres vinent. Al seu parer, el que el govern català es trobarà a Madrid serà “un acte de gesticulació marcat per la intransigència d'un partit i del seu líder”. Sobre la possible entrada d'ERC en el govern va afirmar que “a l'agost segur que no” es produirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA