Política

Dues-centes persones arropen a Compromís per Biar en la presentació del seu candidat

El filòleg i actor Joan Lluís Escoda serà el cap de cartell de la coalició de la localitat de les Valls del Vinalopó

L'acte va comptar amb la presència de diferents col·lectius del municipi, de la diputada Mireia Mollà o el portaveu d'Alacant, Tomàs Mestre

Quan falten poc més de set mesos per a les eleccions municipals i autonòmiques al País Valencià, els diferents partits van prenent posicions de cara a la comtessa electoral com en el cas de Biar, on la vespra del 9 d'octubre, Compromís, ha presentat en públic el seu candidat a l'alcaldia del municipi, el filòleg i actor, Joan Lluís Escoda.

L'acte va comptar amb la participació de la companyia de teatre Saineters, de la que forma part Escoda, que va representar “Mandíbula afilada” i va acabar amb un concert del grup “El Diluvi”.

Abans, en un multitudinari sopar, al que van assistir més de dues-centes persones, Escoda, acompanyat de diferents col·lectius de Biar, la diputada Mireia Mollà, Tona Català o el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, entre d'altres, va esbossar les línies mestres de la seua candidatura.

Joan Lluís Escoda va reivindicar el paper de Compromís com a eina per al canvi “en què s'escolte a les persones, on les institucions treballen per a garantir les necessitats de la gent i garantir la vida digna de les persones” i no per a “donar diners als bancs i retalla en benestar social, sanitat, educació o investigació”.

En la seua intervenció, també va recordar el tancament de Radio Televisió Valenciana, com una “injustícia” o la manca d'atenció sanitària 24 hores al poble. Les crítiques a l'actual equip de govern, “que no escolta la veu del poble i al que menysprea” van ser una constant en la seua intervenció en la qual va reivindicar una gestió transparent i propera als ciutadans i les seues necessitats.

Sobre el programa electoral, el candidat de Compromís, va reivindicar l'ordenació urbana davant l'especulació urbanística i va presentar la iniciativa “Biar que tu vols?” Per a copsar les demandes de la gent del poble i elaborar un programa basat en la baixada d'impostos dels valors cadastrals, una rebaixa de l'Ibi i de la contribució.

Facilitar la implantació d'empreses al polígon, fomentar un programa turístic per a convertir Biar en un referent del turisme o incrementar la relació amb la Universitat d'Alacant i la seua Seu a la localitat com a eina de futur per als joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes