Política

ROSA MARIA IBARRA

CANDIDATA DEL PSC A VALLS

“Generar treball i els serveis a les persones són la prioritat”

Els socialistes vallencs volen impulsar un pla per eradicar la pobresa infantil

Consideren que el necessari Museu Casteller de Catalunya ha compromès altres inversions per un mal finançament negociat per CiU

GOVERN
“No som aquí perquè els càrrecs de confiança facin la feina en època de campanya”
CIUTAT
“La gent que treballa o té negoci al nucli antic té la sensació d'estar desemparada”
ALT CAMP
“No hem d'utilitzar la comarca per posar la gent que ens interessa al Consell Comarcal”

Després de quatre anys de govern amb majoria de CiU i d'un cicle electoral poc favorable, el PSC de Valls es veu amb cor de forçar una nova majoria.

Posi nota al govern municipal.
Un cinc molt pelat. Ha tingut una primera part de mandat molt aturada. Ha viscut una mica de rendes del que havíem fet quan érem al govern. En els dos últims anys sembla que s'ha animat una mica. Ara, tots els carrers oberts, obres a dojo... I un Museu Casteller que ha anat concentrant tots els esforços quan havia de tenir una dotació de la Generalitat. No és el Museu Casteller de Valls, sinó el Museu Casteller de Catalunya. Serà molt important, però ha condicionat molt les inversions.
Però s'han sumat en els grans temes de ciutat.
Hem negociat. Però què feia l'actual govern quan era a l'oposició i què deia del museu quan el defensàvem a la plaça del Blat? Qui anava a Barcelona a aturar inversions quan nosaltres governàvem? D'aquestes coses en tenim memòria. Nosaltres som aquí per treballar i fer feina per a la ciutat i no hem volgut caure a fer el mateix. Ara bé, en els pressupostos no hi hem estat d'acord. Hi ha dues coses molt importants: treball i ocupació, i serveis a les persones. L'Ajuntament no hi aporta prou i els fets ens donen la raó: cada any s'han de fer modificacions de crèdit i afegir diners a ajuts personals perquè l'índex de gent amb necessitats puja.
Quina és l'oferta diferencial?
Si s'agafa el programa de CiU i el nostre de fa quatre anys no hi ha gaires diferències. Valls és el que és, té les necessitats que té i els recursos que té. Ara bé, CiU representa la dreta i enfoca les polítiques a la dreta i nosaltres som l'esquerra i enfoquem les polítiques a l'esquerra. Els ciutadans no entendrien que ens baralléssim per tot a cada moment. Però nosaltres no hi som perquè els càrrecs de confiança ens facin la feina en època de campanya.
El 2011, el PSC va perdre la meitat de vots i regidors. Quines aspiracions tenen?
Aspirem a ser decisius. Som un equip de persones preparades, amb ganes, voluntat i capacitat, i volem governar. Les urnes són buides. Farem un equip molt xulo i un projecte molt xulo de ciutat.
Durant el mandat la unitat de vot del PSC s'ha trencat en temes nacionals. S'ha sentit còmoda?
Sí. El nostre partit és plural i tenim sensibilitats diferents en el tema nacional. Aquesta pluralitat ha quedat reflectida i no hem tingut cap problema.
Recollirà aquesta diversitat en la pròxima llista?
Estic convençuda que sí. A Valls vam tenir molts problemes en el PSC fa molts anys. Del 2012 cap aquí no n'hem tingut cap. Hi ha gent que se sent independentista i, si Catalunya és independent, els socialistes hi serem. N'hi ha que ens sentim més federalistes i defensem una revisió de temes de llengua i finançament que trobo innegociables.
Amb la llei de barris s'han fet equipaments, però cauen edificis davant la seu del PSC.
És una mancança que el govern no ha sabut resoldre. S'han donat subvencions, però no s'hi ha posat cullerada. Hem trobat a faltar una atenció gairebé personalitzada per a la gent que viu al nucli antic o que hi té un negoci. Hi ha gent que creu que li haurien de donar gràcies per viure-hi, que té la sensació d'estar desemparada.
Valls ha perdut la capitalitat?
Quan era petita, venia a mercat molta gent de la comarca i era el nostre referent. I ara em demano si seguim sent referent dels pobles de la comarca o la gent va a Reus o a Tarragona, o fins i tot a Montblanc, que estan molt espavilats, aquesta gent de la Conca! No hem d'utilitzar la comarca per posar la gent que ens interessa al Consell Comarcal. Hem de fer política de comarca.
En un escenari sense majories, triï la seva parella de ball.
M'agrada molt ballar i tot tipus de gèneres.

El repte de reflotar el projecte socialista

Nascuda a Alió fa 45 anys, Rosa Maria Ibarra pren el testimoni per liderar la candidatura del PSC a Valls en un moment que els vents no acompanyen els socialistes. “Dels meus pares vaig aprendre el valor de l'esforç, del treball, de la constància i, sobretot, de l'honestedat i de la dignitat.” Ibarra va haver d'agafar el timó del grup municipal l'endemà de les darreres municipals i treballar per gestionar un dur revés electoral. Ara veu plausible una nova majoria que posi fi a l'hegemonia de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona