Política

Una proposició de llei impedirà l'ús partidista de publicitat institucional en el BIM de Banyeres

El Govern municipal ha gastat més de 6.000 € en la seua edició

Compromís ha presentat a les Corts Valencianes una proposició de Llei de Publicitat Institucional amb la qual pretén impedir un ús partidista d'aquests elements i així evitar que el partit que estiga en el Govern puga gastar-se diners públics per a fer-se autopromoció a costa del ciutadà. Així ho va explicar Mònica Oltra, candidata per Compromís a la presidència de la Generalitat.

En quant a l'àmbit local de Banyeres de Mariola, si aquesta llei resulta aprovada podrien quedar fora de joc publicacions com el Butlletí Informatiu Municipal (BIM) que ha editat fins ara l'equip de Govern.

En el text s'exposa que la publicitat institucional només ha d'estar encaminada a publicitar informació útil per al ciutadà, tals com notificacions dels serveis, campanyes d'utilitat sanitària, divulgació sobre beques, promoció del transport públic, difusió cultural, etc.

Compromís opina, en canvi, que no són legítimes les campanyes institucionals en periode preelectoral que no divulguen res que siga d'utilitat pública, com imatges d'asfaltat de carrers, fotografies d'inauguracions, firmes d'autoritats, descoberta de plaques i primeres pedres d'infraestructures. El projecte de llei pretén regular i impedir que es puga fer campanya de partit amb diners de tots els contribuents.

El grup municipal de Compromís per Banyeres de Mariola ha manifestat que, quan tinga responsabilitats de govern, eliminarà la publicació del Butlletí Informatiu Municipal i destinarà eixos diners a polítiques socials o a qualsevol activitat que tinga un benefici real i directe sobre els veïns del poble.

Compromís considera un balafiament de diners la publicació del BIM, valorada en més de 6.000 €, encara més quan es tracta d'una repetició de la Memòria Municipal que ja es publica tots els anys en el programa de festes de Moros i Cristians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE