Política

ALBERT MIRALLES

CANDIDAT D'ICV-EUA A SILS

“El nostre lema és primer les persones i les famílies”

“D'una banda, hi ha gent que ha quedat sense ingressos i, per un altre costat, hem acabat algun exercici amb diners sense gastar”

Nascut a Sant Cugat del Vallès el 1951, fa gairebé 25 anys que aquest exempleat de la Bayer viu a Sils. Es defineix com a sindicalista –va tenir càrrecs a CCOO– i comunista.

Albert Miralles repeteix com a candidat d'ICV-EUA a Sils.

Quin balanç fa del mandat que ara s'acaba i quines propostes?
Quan vam conèixer els resultats de fa quatre anys hi va haver una sorpresa per a tothom de la majoria absoluta i que només s'explica per la crisi de CiU al poble. Amb majoria absoluta és molt difícil poder incidir i convèncer. La gran crítica que fem a l'equip de govern és que, malgrat que ha millorat l'atenció als problemes socials, no s'ha fet prou. Amb la situació d'emergència social que tenim, s'hauria d'haver fet més.
Les qüestions socials són prioritàries pel seu partit?
Sí, això és el que justifica que ens presentem. Per nosaltres el lema és primer les persones i les famílies. Aquí la contenció de la despesa ha estat un dels principals objectius de l'equip de govern i gairebé cada any hem acabat amb superàvit, que aquest any podria ser de 900.000 euros. Però llavors tenim una situació contradictòria: tenim diners i, de fet, aquest any es faran algunes inversions totes concentrades al centre del poble perquè hi ha eleccions, fent despeses importants en obres faraòniques, però d'altra banda tenim gent que s'hauria d'atendre. A Sils hi ha famílies que han perdut la casa, vam promoure reunions amb les PAH, però en canvi a l'Ajuntament li ha costat molt entrar en això. Si l'Ajuntament hagués tingut una actitud més activa s'haurien evitat els problemes de moltes famílies. També insistim molt en la pobresa energètica, que cap família tingui aquest problema...O en l'alimentació. Insistim molt en plans d'ocupació local per poder ajudar les famílies que s'han quedat sense cap ingrés. Però l'equip de govern ha optat per anar fent, qui tingui un problema que és queixi... I arribem a la paradoxa que tenim, d'una banda, gent que ha perdut la casa o s'ha quedat sense ingrés i, per un altre costat i fruit d'aquesta política massa conservadora a nivell social, hem acabat algun exercici amb diners sense gastar.
Com valora la resolució del conflicte d'AJ Ruz?
Pel que fa al conflicte laboral, com a grup sempre donem suport als treballadors, però no hem fet ostentació d'aquest tema. En relació amb l'acord final de transferir competències al Consell Comarcal, nosaltres ja fa quatre anys vam proposar anar al servei comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament activa avui el rellotge preelectoral i es dona l’agost per fer un ple

barcelona

Amb qui van els empresaris francesos?

París
Eva Menor Cantador
Alcaldessa de Badia del Vallès (PSC)

“Deixo de ser alcaldessa, però portaré Badia al cor i al cap”

Badia del Vallès
Quim Roca
Alcalde de Sant Gregori (Junts)

“El repte és convertir l’espai del Sindicat en un local social”

Sant Gregori
economia

Oli amb IVA del 0% fins a l’octubre i reducció de l’IRPF a rendes baixes

madrid
iemen

Els houthis llancen un “nou míssil balístic” contra un portacontenidors en la mar Aràbiga

barcelona
rússia

El TEDH condemna a Rússia per una violació massiva de drets a Ucraïna

barcelona
kenya

Al menys 17 morts en l’assalt i incendi del Parlament per la pujada d’impostos

barcelona
Política

Aliança Catalana fulmina el regidor de Ribera d’Ondara per comentaris homòfobs

Barcelona