Política

Un edifici públic de Sant Pol de Mar canvia l'estelada per una bandera danesa

El Museu de Pintura està situat just al costat de l'Ajuntament i el dia 24 s'habilitarà com a col·legi electoral

L'alcaldessa del municipi va demanar a l'entitat que gestiona el museu que retirés la bandera després de rebre el requeriment de la Junta Electoral

El Museu de Pintura de Sant Pol de Mar, situat just al costat de l'ajuntament i que el dia 24 s'habilitarà com a col·legi electoral, ha canviat la bandera estelada per una de danesa, segons han confirmat a Efe fonts del consistori.

L'alcaldessa del consistori, Montserrat Garrido, va decidir retirar la bandera independentista que hi havia al museu després de conèixer el requeriment de la Junta Electoral de retirar les estelades dels equipaments públics.

“Els vaig demanar que treguessin l'estelada per evitar problemes i perquè estava molt trinxada. Quan puguem tornar-les a posar, en posarem una de nova”, ha dit en declaracions a l'ACN.

Garrido ha recordat que el pal i l'espai on està col·locat són de l'entitat que gestiona el museu. “Tot i que està dins l'Ajuntament, no és nostre perquè està cedit a l'entitat a través d'un conveni”, ha subratllat.

L'alcaldessa ha afegit que la reacció de l'entitat que gestiona el museu va ser substituir la bandera independentista per la insígnia de Dinamarca. Precisament el parlament d'aquest país nòrdic va aprovar el passat dia 19 una declaració en la qual dóna suport al diàleg entre els govern espanyol i la Generalitat en relació amb el procés sobiranista català.

“Em van demanar si em semblava bé i vaig acceptar perquè el parlament danès ha donat suport als catalans”, ha assegurat.

L'alcaldessa ha defensat que no hi ha “cap polèmica” perquè és una bandera legal d'un Estat de la Comunitat Europea. Això sí, ha fet broma que “si Catalunya rep més suports, i han de posar més banderes, el museu semblarà un centre de negocis”.

Sant Julià de Ramis retira l'estelada

Sant Julià de Ramis, al Gironès, ha decidit aquest dijous retirar l'estelada de la façana de l'Ajuntament seguint els requeriments de la Junta Electoral.

L'actual alcalde, Narcís Casassa, ha explicat que van rebre la notificació el passat dilluns però han preferit esperar a la celebració del ple i a que la secretaria de l'Ajuntament estudiés amb profunditat quins passos podien prendre.

Després de quatre dies, aquest dijous, l'equip de govern de l'ajuntament ha decidit treure l'estelada que onejava a l'exterior del consistori i només deixar-hi la senyera. Tot i així, ja ha avançat que la intenció es tornar a hissar-la el proper dilluns, un cop passades les eleccions municipals.

Ara fa uns dies el consistori també van retirar una bandera que onejava a prop d'un col·legi electoral i només van deixar-hi la bandera catalana oficial. Casassa ha destacat que van prendre aquesta decisió “per precaució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia