Política

El PIG fa el cim i Veciana governarà a Sant Hilari

Els independents obtenen set regidors de tretze i posen fi a l'hegemonia de CiU

El Partit Independent de les Guilleries (PIG) va assaltar ahir l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm i va guanyar per primer cop. El partit fundat el 2003 va ser la llista més votada davant de CiU (1.252 vots per a uns i 1.187 per als altres). D'aquesta manera, Joan Ramon Veciana serà l'alcalde i el substitut del candidat convergent, Albert Santaugini.

A primer cop d'ull, l'esclat del cas Manga ha passat factura a la federació, que havia tingut sempre l'alcaldia a Sant Hilari, tret del període entre el 2007 i el 2011, en què el republicà Joan Garriga va ser el batlle gràcies a un pacte amb el PIG. CiU ha tingut l'alcaldia quatre anys, primer amb Robert Fauria i després amb l'esmentat Santaugini. El presumpte cas de corrupció va provocar la dimissió de Fauria a principis del 2013. El regidor Santaugini va prendre el relleu i va pactar amb ERC.

En la jornada d'ahir, la victòria se la van disputar el PIG i CiU. ERC, amb l'esmentat Garriga de candidat, va tenir un paper testimonial. El PIG va passar del 30,63% dels sufragis del 2011 al 47,95% d'ahir. A la capital de les Guilleries hi va haver menys participació que el 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia