Política

ERC tindrà l'alcaldia de l'Ametlla de Mar amb el suport del PSC

L'acord deixa CiU fora del govern local tot i ser la força amb més regidors

ERC i Compromís per la Cala (PSC) han signat un acord de govern a l'Ametlla de Mar que permetrà que el republicà Jordi Gaseni sigui proclamat demà alcalde. Tot i que no entraran a formar part del govern local, tindran el suport extern dels dos regidors de Plataforma Calera (ex-PP) i, almenys un de tots dos, votarà Gaseni com a alcalde perquè obtingui la majoria absoluta en el ple de constitució de l'Ajuntament. “Serà el primer govern format íntegrament per partits d'esquerres des del restabliment de la democràcia”, va dir Gaseni.

L'acord entre ERC i Compromís per la Cala deixa CiU a l'oposició després de dotze anys de govern i ser la força més votada en les eleccions municipals, amb un total de cinc regidors –d'un consistori amb tretze–. Per la seua banda, ERC i el PSC han començat a treballar en l'elaboració d'un programa de govern municipal conjunt basat en les seues propostes i els seus compromisos electorals.

Gaseni serà l'alcalde els quatre anys i el cap de llista de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, serà el primer tinent d'alcalde. Per la seua banda, ERC torna al govern local després d'haver pactat amb CiU el 2007. Quatre anys després, el convergent Andreu Martí va aconseguir la majoria absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]