Política

La CUP d'Arenys de Munt expulsa Ximenis

Avui es fa una assemblea per explicar per què es demana al cap de llista que renunciï a l'acta de regidor

La divisió interna a la CUP d'Arenys de Munt es va fer oficial ahir amb un comunicat fet públic a través del web en què l'assemblea local comparteix la resolució de l'assemblea territorial en la qual es considera que l'actual cap de llista, Josep Manel Ximenis, ja no és representant ni militant de la CUP. No només això, si no que es demana que renunciï a la seva acta de regidor en el proper ple de constitució, que al municipi es va ajornar fins aquest divendres.

En l'àmbit comarcal, es reconeix la validesa de l'assemblea de la CUP, de sis militants, i els dóna la confiança perquè amb la militància defineixin la representació a l'Ajuntament i la política local que volen tirar endavant. La número dos de la llista, Maria Ballester, va afirmar que avui quedaran clars amb una assemblea oberta a la militància i als veïns els motius que han portat a començar des de zero. “S'ha d'explicar la veritat del que hi ha i no volem entrar a desqualifica ningú”, hi va afegir. L'assemblea l'integren onze persones, entre les quals hi ha tres membres de la llista (Maria Ballester, Guiu Muns i Biel Porcel), l'exregidor Fèlix Galceran i dos militants com Agustí Barrera i Jordi Colomer, que havien plegat de la CUP. Mentre l'assemblea dóna per fet la validesa que li reconeix tant l'assemblea territorial com el secretariat nacional de la CUP per expulsar Ximenis, no ho veuen igual des de l'entorn que dóna suport al cap de llista. “No representen la majoria, són tres regidors desmarcats i no entenem aquesta disputa. La llista és la que hi ha i la que la gent va votar”, va defensar la número sis Mercè Comí.

Des de les mateixes files es manté que el comunicat de la territorial no té validesa i que la decisió dependrà del que determini la comissió de garanties estatutàries. Aquest organisme extern ha de supervisar el conflicte intern que va presentar a la mateixa comissió el sector crític amb la manera de fer de l'actual cap de llista.

Les desavinences internes van esclatar en la darrera assemblea, en què es valoraven els resultats electorals que van perdre un regidor al grup municipal. Va ser aleshores quan el sector crític, encapçalat per la número dos, Maria Ballester, va criticar l'opacitat i les maneres de fer poc assembleàries de l'actual cap de llista. “S'ha creat confusió dient que a les assembles tenia el suport dels militants, però no ho eren, són col·laboradors però no militants”, puntualitza la número dos.

La disputa interna en canvi no s'explica des dels qui mantenen el suport a Ximenis, com la portaveu Mercè Comí. “Ja es va acordar que ell només faria mig mandat i es retiraria per deixar-li el lloc, però no sabem perquè després s'ho va repensar i ha passat tot el que ha passat.”

Presa de l'acta

El ple de divendres ha de servir per constituir el nou Ajuntament. “Quan es pronunciï la comissió ho acceptarem, però el que pertoca és agafar l'acta de regidor perquè per això el van votar.” El cap de llista, Josep Manel Ximenis, l'impulsor de les consultes sobiranistes, continua al marge de tot i va declinar fer valoracions en espera del que decideixi la comissió nacional.

LES FRASES

S'ha d'explicar la veritat del que hi ha i no volem entrar a desqualificar ningú
Maria Ballester
número dos de la llista de la cup
No representen la majoria i no entenem aquesta disputa. La llista és la que hi ha i la gent la va votar
Mercè Comí
número sis de la llista de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia