Política

El PSC defensa la reforma “profunda” de la Constitució

Carme Chacón erigeix el PSOE en l'únic partit que garanteix una actualització a fons de la carta magna

Els socialistes estan disposats a jugar a fons la carta de la reforma de la Constitució en la campanya per a les eleccions espanyoles. I en el 37è aniversari de la carta magna, Carme Chacón va presentar el PSOE com l'únic partit de l'Estat que pot garantir una modificació “profunda” de la norma aprovada el 1978. Ho va fer a Lleida, en un acte electoral a l'auditori Enric Granados que va congregar unes 300 persones. Mentre que a sis-cents quilòmetres, el Congrés celebrava la commemoració, des de la capital del Segrià, Chacón defensava que el gran objectiu dels socialistes és “actualitzar” la Constitució per “garantir els drets fonamentals i bàsics com la sanitat, l'educació, la dependència i les pensions”. La reforma de la carta magna també serviria, segons l'aspirant socialista, per “regenerar la democràcia i eradicar la corrupció” i fixar un nou marc de convivència i de relacions entre Catalunya i la resta de l'Estat, mitjançant un estat federal “que permeti 37 anys més de convivència, concòrdia, diàleg i negociació”.

La candidata socialista va erigir la seva formació com l'única que vol arribar fins al final amb la reforma constitucional. “Només hi ha un vot que té la força i ambició suficient perquè aquesta reforma sigui real tan aviat com sigui possible”, advertia Chacón. Durant la seva intervenció, la cap de llista del PSC va criticar un PP que “es carrega els drets socials” però també una esquerra, en clara referència a Podem, “que només es dedica a criticar l'esquerra”. Chacón també va tenir retrets per a Ciutadans, a qui veu com “la mateixa dreta” que els populars.

Vot útil

En l'acte també hi va intervenir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va situar el vot del PSC com “l'únic útil” per a Catalunya i el catalanisme. Ros va criticar durament que Convergència hagi canviat de marca i concorri al 20-D com a Democràcia i Llibertat: “A nosaltres no ens fa falta canviar de nom, no ens n'avergonyim.”

LES FRASES

S'ha de fer una reforma profunda per garantir els drets fonamentals i bàsics, com la sanitat i l'educació
Carme Chacón
Candidata del psc EL 20-d
No sabem ser espanyols si no som catalans. Volem una reforma que signifiqui competències
Carme Chacón
Candidata del psc EL 20-d
Volem una reforma perquè si les coses no es reformen es tornen velles i es trenquen
Miquel Iceta
primer secretari del psc
[Sobre Democràcia i Llibertat] A nosaltres no ens fa falta canviar de nom, no ens n'avergonyim
Àngel Ros
alcalde de lleida

Iceta balla amb Cunillera a Lleida

No va ser al ritme del Don't stop me now, com en la campanya per a les eleccions catalanes, però el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va tornar a ballar ahir sobre l'escenari de Lleida i amb la diputada Teresa Cunillera. Com Carme Chacón, va defensar la necessària reforma de la Constitució. “Si les coses no es reformen, es fan velles i es trenquen”, alertava Iceta i apuntava que l'actualització és perquè “duri 37, 50 i 70 anys més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia