Política

Les territorials de la CUP es posicionen sobre Mas

Els resultats de les primeres assemblees realitzades aquest dissabte al matí evidencien l'encara divisió interna de la formació

El consell política decidirà la postura definitiva aquest diumenge

Les 13 assemblees territorials de la CUP es reuneixen aquest dissabte per debatre sobre la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat després de l'empat de l'assemblea nacional del passat 27 de setembre. Sobre la taula tenen dues opcions: permetre la investidura de Mas en segona volta o evitar-la.

Barcelona

A les 10h del matí ha arrencat la territorial de Barcelona, amb 300 participants, al centre cívic Pere Quart, el mateix lloc on aquest diumenge es reunirà el Consell Polític. El resultat, segons fonts de la CUP, segueix sent rotundament favorable al “no” -un 80 %- davant del “sí” -un 20 %-, però això ja era d'esperar ja que en aquesta territorial el sector més contrari a afavorir la investidura, Endavant, disposa d'una gran majoria.

Penedès i Camp de Tarragona

En les assemblees territorials del Penedès i Camp de Tarragona, la fórmula de facilitar la investidura, que es traduiria en que dos diputats votin a favor i els un altre vuit s'abstinguin, ha comptat només amb un 40 % dels vots dels militants i un 60 % en contra.

Maresme, Nord.Oriental i Alt Ter

Per contra, en les assemblees territorials del Maresme, Nord-Oriental (comarques de Girona), i Alt Ter els suports al “sí” i al “no” han quedat repartits al 50% encara que la posició favorable a facilitar la investidura guanya adeptes.

Ponent-Pirineus

L'assemblea territorial de la CUP Ponent-Pirineus ha acabat sense un posicionament tancat ja que s'ha decidit allargar fins a la mitjanit el termini per emetre el vot telemàtic. A l'assemblea que s'ha fet al Centre Obrer de Cervera hi han assistit uns 70 militants però són 150 els que tenen dret a vot. Per tant, un cop s'hagi fet el recompte final es comunicarà el resultat als cinc membres que aquest diumenge representaran el territori lleidatà al consell polític de la CUP.

Així ho ha explicat un d'aquests cinc representants, el regidor de Tàrrega Carlos Vílchez, que anirà a Barcelona acompanyat de Gerard Sala, Jordi Boquet, Jordi Vives i Ricard Coma. Segons Vílchez, a l'assemblea no s'ha viscut molta tensió però sí que hi ha hagut debat perquè s'hi ha defensat tant l'opció de propiciar la investidura d'Artur Mas com la contrària. Les assemblees locals -12- també han fet arribar arguments amb matisos a favor i en contra de la investidura que seran exposats al consell polític,”però al cap i a la fi la CUP ha d'acabar decidint entre dues opcions majoritàries”, ha puntualitzat Vílchez. Els vots telemàtics acabaran de decantar la balança en el cas de la territorial de Ponent-Pirineus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES