Política

CDC de Sant Hilari sospita del canvi del pla general

Santaugini vincula el temor veïnal a la “desinformació” municipal en la mesquita

No s'explica les presses del PIG

L'exacalde de Sant Hilari i actual portaveu de CDC, Albert Santaugini, ha criticat les presses de l'equip de govern, del Partit Independent de les Guilleries (PIG), per canviar el pla general i autoritzar l'ús religiós de les naus de les zones industrials. “No entenem aquestes presses i fan sospitar. És un compromís unilateral i que sobrepassa la democràcia.”

CDC va votar en contra en el ple del dijous 28 de gener contra la modificació general. Santaugini recorda que des de fa mesos s'està treballant en la modificació del pla general vigent, aprovat des de fa més de vint anys. Hi han participat –diu l'exbatlle– “experts i entitats– i, en canvi, per permetre la mesquita al poble l'equip de govern ha obviat els veïns. “De vegades per moure un arbre o un contenidor se cita els veïns i se'ls demana l'opinió, però pel centre de culte, no. I això que és una qüestió molt sensible.”

“No ho havia vist mai”

El cap de Convergència a Sant Hilari és partidari “que la voluntat del poble decideixi”. Uns dies després del ple, assenyala que “no s'ha incomplir la llei. “Hi ha altres possibilitats.” Santaugini vincula la preocupació dels veïns durant el ple per la mesquita a “la falta d'informació [prèvia]” de l'equip de govern. “Fa nou anys que sóc regidor i no havia vist mai la gent tan enfadada com en l'últim ple.”

En la sessió plenària, els veïns del carrer Sant Jordi van expressar el desacord que la mesquita de la comunitat islàmica sigui en unes naus del carrer –en algun cas, fins i tot, que en el poble n'hi hagi–. L'Ajuntament busca un altre emplaçament per a l'espai de culte, tal com va afirmar l'alcalde, Joan Ramon Veciana (PIG), en la discussió del punt. Els musulmans tenen l'espai al carrer Piscina, al centre.

LA DATA

28.01.16
va ser
la data que el ple de Sant Hilari, amb els vots del PIG, va autoritzar que la mesquita sigui en zona industrial.

LA FRASE

Per moure un contenidor o un arbre es demana l'opinió dels veïns; per un centre de culte, no
Albert Santaugini
PORTAVEU DE CDC I EXALCALDE de sant hilari sacalm

“Demagògia i PxCatalunya”

El ple del 28 de gener va durar dues hores i mitja i s'hi van sentir crítiques dels veïns a l'equip de govern i intercanvis d'acusacions del PIG i CDC. Després de la intervenció de Santaugini, l'alcalde va acusar-lo de demagog. “M'imaginava que els teus serien demagògics, però m'ha sorprès i tot.” Santaugini va dir que l'Ajuntament compliria la llei 16/2009 del govern, que regula les condicions urbanístiques i la llicència d'activitat dels centres de culte. “Els vostres arguments són de la mateixa altura que els de partits xenòfobs com Plataforma per Catalunya”, va dir Veciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia