Política

Més impuls a l'economia

El nou equip de govern, en mans d'Esquerra, pretén continuar treballant per donar suport als sectors que són el motor del poble, el turisme i la pesca

L'alcalde, Josep Caparrós, espera impulsar definitivament l'auditori

El govern aposta per les jornades gastronòmiques i turístiques

El primer any del també primer mandat de Josep Caparrós (ERC), que es va estrenar en el càrrec fa un any amb sis dels disset regidors, ha estat tan satisfactori com difícil en alguns aspectes. Pel que fa a la part més positiva, l'alcalde destaca especialment “la bona sintonia entre tots els grups”. “Treballem junts pel bé del municipi”, diu. També subratlla algun projecte destacat, com ho és “la represa de les obres de l'auditori”, aturades des del 2013. Pel que fa als punts més negatius d'aquest primer any, Caparrós esmenta les complicacions que s'han succeït en el sector pesquer arran de la reducció dels ajuts estatals.

En primer lloc, i reprenent els aspectes més positius del mandat, Caparrós fa èmfasi en l'auditori, “perquè ha estat un projecte que s'ha iniciat i aturat diverses vegades i perquè s'ha de treballar per tirar-lo endavant”. Un altre apartat del balanç positiu que destaca el regidor fa referència a la unanimitat del ple.

Aquesta afirmació, però, no la comparteix el portaveu de l'oposició, Joan Martín i Masdeu (CiU), que diu que “l'equip de govern no té en compte la resta de grups per prendre les decisions”. Tot i això, el primer edil insisteix a destacar els projectes que sorgeixen, segons afirma, de la voluntat del poble, com ara “la diada del vermut i la festa del mar, dos esdeveniments que omplen l'agenda del municipi en els dies previs a l'inici de la temporada estival”. També s'hi afegeix la continuïtat de les jornades de l'escamarlà, una de les senyes de l'aposta pel turisme i la gastronomia del municipi.

Pel que fa a les complicacions del sector pesquer, que actualment cobra menys ajuts per les aturades de l'estiu, Caparrós assegura que “l'Ajuntament ha estat al costat dels pescadors i ho continuarà estant, malgrat la falta de voluntat del govern central de pagar els ajuts per a la recuperació del fons marí”.

JOSEP CAPARRÓS (ERC) El republicà governa la Ràpita amb sis regidors.
EL CONSISTORI

Un arc municipal molt fragmentat

El de la Ràpita és un altre ajuntament fragmentat. Josep Caparrós (ERC) es va imposar a Convergència l'any passat, però amb només un regidor més (CDC en té cinc). Entre el PSC, Iniciativa, Solidaritat per la Independència i una formació local sumen els sis regidors restants.

les claus

TURISME

El ple vol treballar per continuar sent un referent turístic i pretén potenciar encara més les jornades i diades gastronòmiques que atreuen els visitants.

SERVEIS

L'equip de govern ha desencallat el projecte de l'auditori i espera acabar les obres al llarg d'aquests tres anys restants al capdavant de l'Ajuntament.

PESCA

L'alcalde, Josep Caparrós, ha defensat el sector pesquer local, un dels més importants de Catalunya, arran de la manca d'ajudes de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia