Política

Eleccions 26-J

Mas tira la canya als votants d'Unió i un nou dard a la CUP

CDC se situa com a força “central” i demana la confiança dels socialcristians per recuperar el segon escó de Lleida

L'expresident retreu als anticapitalistes que es vantin d'incomplir els acords

L'expresident de la Generalitat Artur Mas va reivindicar ahir per a CDC l'espai central de l'espectre polític català, allunyant-se “dels extrems que representen el PP i Ciutadans a una banda i la CUP i Podem a l'altra”. Aprofitant un míting a Lleida, el líder convergent va fer una crida als votants d'Unió, orfes de candidats, perquè facin confiança a la seva formació. La presència a la capital del Segrià del president Carles Puigdemont demostra també fins a quin punt el partit està interessat a mobilitzar els votants de la zona.

I no n'hi ha per a menys, tenint en compte que en les eleccions de fa mig any van quedar a poc més d'un miler de vots d'obtenir el segon escó a la demarcació, que finalment va anar a parar al PSC. Ara CDC
té l'oportunitat de pescar entre els 4.000 votants de la zona que van apostar pels socialcristians.

“Com que, des del punt de vista de les sigles, no es presenta res que s'assembli a Unió, demano a la seva bona gent que faci confiança a CDC”, va reclamar Mas davant més de mig miler de persones a la Llotja de Lleida. També va reiterar que, com més fort sigui el seu partit, menys risc hi haurà de nous tripartits a Catalunya. “Part dels neguits que passem són per un diputat que ballava i va caure del costat dels que ara creen dificultats”, va dir.

Homs contraprograma

Conscients del desplegament que En Comú Podem estava fent a Barcelona, els convergents no van deixar escapar l'oportunitat de posar en evidència les contradiccions que, segons el seu parer, els deixen retratats. El cap de llista de CDC, Francesc Homs, els va dibuixar com “una joguina nova que s'ha fet vella en quatre mesos” perquè ja fa servir, segons el seu parer, el discurs del socialisme de fa deu anys. També va arremetre contra ells per haver-se oblidat del compromís de tenir grup propi per defensar els interessos de Catalunya i, especialment, per apostar pel corredor central per Aragó i no pel del Mediterrani. Homs va instar el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a explicar per què propugnen “allò que de manera malaltissa ha defensat el PP contra natura, contra l'economia i contra el que determina Europa”. 

Mentre Puigdemont lamentava que Ciutadans
i Podem tinguin una visió massa metropolitana i oblidin el territori, Mas va tornar a arremetre contra la CUP arran de l'incompliment del pacte d'estabilitat. L'expresident va remarcar que la “manera convergent” d'actuar és “donar la paraula i complir-la i, si no, demanar disculpes i no presumir”, així com “pensar en les persones i no tant en les ideologies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona
estat francès

En marxa la segona volta de les legislatives franceses

barcelona
política

Junts, ERC, Òmnium i l’ANC es reuneixen a Waterloo per la defensa de l’amnistia

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’hora de la veritat per a la ultradreta lepenista

BARCELONA

Ana Ferrer versus dret creatiu

Madrid
guerra a gaza

Almenys setze morts en un atac israelià en una escola de l’ONU al centre de la Franja

barcelona
regne unit

Starmer inicia el canvi de rumb i diu que el pla Ruanda “està mort”

barcelona