Política

Eleccions 26-J

Junqueras avisa que no renunciaran “a cap camí democràtic”

El president dels republicans afrima que “està en joc el futur i la dignitat” del país

Creu que els republicans tenen “la possibilitat” de guanyar les eleccions amb una llista “diversa” i adverteixen que no demanaran permís “per poder ser”

El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha advertit que els republicans no renunciaran “a cap camí democràtic” perquè “està en joc el futur, el benestar i la dignitat” dels catalans. En un acte polític a Nou Barris de Barcelona, el líder d'ERC ha assegurat que faran servir tots els que tinguin a l'abast i que portin “a la llibertat i la justícia”. “Les majories parlamentàries i els referèndums d'autodeterminació són els nostres camins”, ha apuntat sense introduir el concepte d'unilateralitat. De fet, pel dirigent republicà el futur dels catalans no es deriva de “demanar permís” ni a PP, ni a PSOE ni a C's. “La dignitat passa per no haver de demanar permís als que no volen que tinguem futur, no en demanarem per poder ser”, ha reblat en assenyalar que Esquerra té “la possibilitat” de guanyar el 26-J .

El líder d'ERC ha assegurat que com els barris de Catalunya el futur dels catalans s'ha construït “amb les mans”. “Sabem fer-ho i estem convençuts que ho podem tornar a fer, ho farem per qualsevol dels camins democràtics que tinguem el nostre abast, que tots els camins que portin a la llibertat i la justícia són també els nostres camins”, ha dit citant les majories parlamentàries i els referèndums d'autodeterminació. “Tots els camins democràtics són els nostres camins” i els republicans no volen renunciar “a cap”. Sobretot perquè “està en joc” el futur, el benestar i la dignitat del país.

El dirigent dels republicans, de fet, considera que el futur de la gent de Catalunya no pot passar per “haver de demanar permís al PSOE, ni a C's, ni al PP, no més hi ha un futur de debò, el de la dignitat”. I passa, “per no haver de demanar de demanar permís als que no volen que tinguem futur, només hi ha un futur possible, no demanarem permís per poder ser”, ha sentenciat el republicà.

Les paraules de Junqueras, que no ha fet referència a la unilateralitat en el cas del referèndum, arriben l'endemà que l'ANC acordés una pregunta a la militància per consultar si s'ha d'exigir a les institucions catalanes la convocatòria d'un referèndum per decidir sobre la independència.

La possibilitat d'ERC de guanyar el 26-J

El dirigent republicà ha assegurat que els republicans es volen i es poden imposar a les eleccions del 26-J. “En aquestes eleccions només hi ha un partit independentista que les pot guanyar; i és ERC. Només hi ha un partit republicà que les pot guanyar, i és ERC. Només les pot guanyar un partit que sintetitza el millor d'aquest país, les millors tradicions, només un partit que presenta una llista de gent tant diversa, per això tenim la possibilitat de guanyar”. De fet, Junqueras considera que Catalunya “necessita” que Esquerra s'imposi el 26-J perquè li cal “una veu clara i compromesa” amb un futur “de llibertat”.

Al seu torn, el candidat republicà al Congrés, Gabriel Rufián, ha replicat a les paraules aquest dissabte de la líder del PSOE d'Andalusia, Susana Díaz, que va advertir a Podem que els vots dels andalusos no serviran per “pagar els privilegis” d'Ada Colau ni “els deliris” independentistes. Rufián ha interpel·lat per això a Xavier Domènech. “Podem no pot sense el PSOE, la pregunta és quin és el canvi possible?” Per Rufián, la república catalana.

En l'acte polític d'ERC a Nou Barris hi han participat unes 450 persones, segons el partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia