Política

rodalies

les inversions de l'estat

El tren entra en campanya

Els partits es posicionen sobre els problemes a la xarxa ferroviària, Rodalies, sobre el Corredor del Mediterrani i la falta d'inversió

En plena setmana de vaga dels maquinistes de Renfe, que aquest dimecres ha provocat nombrosos retards, el bloqueig del Corredor Mediterrani i la falta d'inversions a Rodalies, ha fet que tots els partits hagin tret aquesta qüestió durant els actes de la campanya electoral.

En Comú Podem

El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha situat el corredor mediterrani com la principal prioritat en infraestructures de les confluències d'esquerres arreu de l'Estat. Tot i que el programa de Units Podem només parla del corredor en les inversions territorialitzades i no el situa com una aposta estratègica, Domènech ha remarcat que el compromís està clar des de fa més d'un any. Ell mateix es va reunir amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, abans de les últimes eleccions municipals i tots dos van coincidir en abraçar “amb entusiasme” aquesta infraestructura. “Això no implica que hi hagi altres possibles connexions, però la centralitat és el corredor mediterrani”, ha remarcat. Des de la Plaça del Nord de Terrassa, davant l'estació de RENFE, Domènech ha presentat les principals propostes en infraestructures, que passen per la gestió directa de les comunitats autònomes de Rodalies i Regionals i també de ports i aeroports.

ERC

El vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha acusat aquest dimecres el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, de no tenir “ni idea” de com funciona la xarxa de Rodalies a Catalunya, i ha assegurat que l'arrel dels problemes està en la falta d'inversions de l'Estat.

Ho ha dit en unes declaracions als periodistes des d'un acte de campanya d'ERC celebrat, precisament, davant de l'Estació de Sants de Barcelona, on ha criticat al Govern espanyol haver invertit “zero” en una infraestructura tan important per als catalans.

Així s'ha pronunciat després que el ministre, en unes declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, hagi afirmat aquest dimecres que un dels elements fonamentals dels retards a Rodalies no és la falta d'inversions, sinó “el robatori de coure de màfies que actuen per tot el món”.

Junqueras ha criticat les declaracions del ministre --que, parlant del coure, responsabilitza indirectament la Generalitat dels problemes en els trens--: “Els únics que ens arremanguem sempre som nosaltres.

“El candidat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també ha censurat les paraules del ministre i candidat del PP a Catalunya: “Pensar això es cura agafant el tren cada matí.

Pot ser que Fernández Díaz faci 30 anys que no agafa un Rodalies, si és que n'ha agafat algun alguna vegada.

CDC

El candidat de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, també ha considerat que no té justificació defensar el Corredor Central davant del Corredor Mediterrani des de la perspectiva econòmica i d'eficiència, en referència a Units Podem. I sobretot “quan a l'altre cantó no l'espera ningú”.

PP

El ministre d'Interior en funcions i candidat del PP al Congrés, Jorge Fernández- Díaz, ha atribuït els problemes a Rodalies als robatoris de coure comesos per “màfies que actuen arreu del món”. “Tu pots invertir tot el que vulguis però si et fan un robatori de coure, col·lapsa la xarxa i això passa contínuament”, ha afirmat el candidat popular en declaracions a RAC1.

C's

El cap de llista de C's per Barcelona a les eleccions del 26-J, Juan Carlos Girauta ha celebrat la sintonia que hi ha amb el Govern de la Generalitat sobre el Corredor del Mediterrani. “Em provoca alegria que hi hagi posicions coincidents en la connexió real malgrat que es predica el contrari, la desconnexió jurídicopolítica”, ha apuntat.A més, ha retret a Units Podem que no incloguin el Corredor del Mediterrani al seu programa electoral i que apostin per la connexió a través de l'Aragó. Creu que ara tracten d'esmenar-ho amb articles a la premsa signats per Pablo Iglesias i Xavier Domènech i que tot plegat respon a la “improvisació”. “Per ells, se suposa que és una infraestructura molt important, i resulta que s'han oblidat d'incloure-la al programa? Són uns improvisadors i diuen el que la gent vol sentir”, ha etzibat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes