Política

municipal

Lluitant per millorar de dins cap a fora

La diversificació econòmica, lligada a la imatge

Un pla de dinamització dels Ports, projecte de futur

També s'ha optat per pressupostos participatius

Parlar de la Sénia ha sigut històricament sinònim de parlar de mobles. Amb l'esclat de la crisi, el municipi de cruïlla entre Catalunya i Aragó va passar d'un atur tècnic del 6% al 30% de desocupació. Va ser també quan, en el mandat anterior, l'equip de govern (Futur per la Sénia-Entesa)
va quedar en minoria, amb quatre regidors. En els comicis, el municipi els va reconèixer l'esforç i van multiplicar el nombre de vots.

Joan Moisés ha agafat
el relleu de Marutxi Ballester amb l'objectiu de millorar la imatge del municipi per atreure noves empreses i evitar la fuga de seniencs. A través de pressupostos participatius, una de les primeres accions ha sigut l'asfaltat de carrers.

També s'està treballant en un pla de seguretat viària per millorar la senyalització. I s'està lluitant per dignificar l'entrada del municipi. S'ha reclamat a la Generalitat l'arranjament dels vorals i als propietaris de naus i solars buits, que actuïn a l'espai exterior.

Una imatge millorada que ha d'aportar diversificació econòmica. “Les empreses les tenim preparades, la gent està formada, les màquines les tenim... Fan falta les comandes”, diu Moisés, que percep certa recuperació. “Les empreses existents s'han especialitzat en el seu nínxol de producte”, afirma.

En aquesta línia, el municipi ha enllestit un dossier informatiu per “vendre” la Sénia. “Som el tercer poble de més de 5.000 habitants amb l'aigua
més barata, tenim potència energètica i sòl industrial”, presumeix l'alcalde.

En aquest context, un dels principals reptes del mandat també serà l'elaboració d'un pla de dinamització del Parc Natural dels Ports, que combini la gestió forestal, la ramadera i el turisme sostenible, en el marc de l'eix riu Sénia i en col·laboració amb la zona de la Tinença.

L'oposició reconeix els esforços del govern del municipi del Montsià per diversificar l'economia i l'aposta pel turisme, però reclama més sensibilitat social i més potenciació econòmica.

les claus

LÍNIA VERDA

En el marc d'integrar les noves tecnologies en el dia a dia de l'administració local, la Sénia ha estrenat l'aplicació Línia Verda. “Quan el ciutadà veu algun desperfecte per vandalisme o per falta de manteniment, avisa, fa la foto i el programa ho geolocalitza i ho registra per poder actuar en pocs dies”, explica l'alcalde, Joan Moisés.

CARRETERES

Les diputacions de Tarragona i Castelló han signat un conveni recentment que reconeix la titularitat catalana de dos trams de carretera del terme de la Sénia que històricament havien estat gestionats per la Diputació castellonenca. Són 478,45 metres de la CV-100 (que uneix la localitat castellonenca de Sant Rafael del Riu amb la Sénia) i 959,26 metres de la CV-105 (uneix la Sénia amb Benifassà). Es vol millorar la seguretat.

CURSES HÍPIQUES

Les curses de cavalls són un dels atractius de la festa major. El consistori, però, també n'ha programat,
per primera vegada i amb èxit, per la Fira Gastronòmica del maig.

EL CONSISTORI

Majoria absoluta

Joan Moisés es va estrenar a l'alcaldia en les eleccions municipals de l'any passat. Els seniencs van reconèixer la tasca de Futur per la Sénia-Entesa (FS-E), partit independent que beu de l'ecosocialisme, que va doblar el nombre de regidors. El PP, CiU i el PSC van perdre vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona