Política

Un pinyol del govern decidirà sobre la pandèmia

El nucli d’Aragonès, Puigneró, Vilagrà, Argimon i Elena gestionarà la Covid-19

Un pinyol del govern format pels consellers que hauran de gestionar la pandèmia i el director del gabinet jurídic de la Generalitat com a secretari constituirà un comitè reduït que decidirà les mesures sobre la Covid-19 abans de traslladar-les al Procicat perquè les concreti. Un nucli reduït que té l’objectiu que el govern pugui prendre decisions polítiques ràpides i àgils sobre la pandèmia i que deixarà al Procicat la funció més tècnica de concretar la posada en marxa de les mesures decidides pel comitè. Aquesta “comissió delegada”, tal com la qualifica el govern, estarà presidida per Aragonès i en formaran part el vicepresident Puigneró; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i Interior, Joan Ignasi Elena. Serà aquest pinyol de govern el que prendrà les decisions sobre com s’afronta la pandèmia junt amb els consellers dels departaments afectats en cada cas, per exemple, de Cultura, Empresa i Treball o d’Educació. A diferència dels consellers o secretaris generals dels departaments afectats, que presentaran les seves propostes però no tindran vot, serà el nucli format per President i Presidència, Vicepresidència, Salut i Interior els que tindran veu i vot –no en tindran tampoc els secretaris generals de Salut i Interior i el secretari de Salut Pública, que també en formaran part.

Fonts del govern relativitzen la importància d’aquest “veu i vot” tot recordant que, al Consell Executiu, on són tots els consellers, hi pot haver punts de vista diferents però el govern decideix conjuntament i no es voten pas les decisions. Qui millor coneix una mesura que cal prendre és el departament afectat i les decisions es basaran en els informes d’aquest, aclareixen les fonts, que atribueixen la nova comissió a l’adaptació a una nova etapa. Fins ara el comitè de seguiment que es reunia tres o més dies en moments crítics estava integrat per tots els consellers perquè les decisions afectaven moltes àrees. En l’etapa de vacunació i “reobertura” actuals la majoria de mesures afectaran Salut o Interior i només es convocarà la resta quan calgui adoptar-ne d’específiques en educació, cultura o comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona