Política

Duran i Lleida diu que en pròximes eleccions Catalunya "ha de dir prou"

"Mai Catalunya havia estat tan mal defensada com ara; mai Catalunya havia tingut tan poc prestigi com ara"

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit avui que "Catalunya ha de dir prou" en les pròximes eleccions generals, i ha demanat la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i del conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, pel caos de Rodalies.
El número u de la llista de CiU en les pròximes eleccions generals ha afirmat que els catalans han de dir "prou" a l'actual situació política "d'una manera democràtica, participant, anant a les urnes i donant força" a aquells que "donen la cara" a Catalunya. Ha fet, fins i tot, un "crida a l'elector socialista".

Duran i Lleida ha assenyalat que en els pròxims comicis no només es decidirà "qui s'escollirà a Madrid per defensar el que avui no es defensa en nom de Catalunya", sinó que "en funció del que passi" començaran a canviar políticament les coses".

"Mai Catalunya havia estat tan mal defensada com ara; mai Catalunya havia tingut tan poc prestigi com ara, i mai Catalunya havia tingut necessitat que algú la defensés des de les institucions de Catalunya, però també des de Madrid", ha subratllat el líder nacionalista.

Per a Duran i Lleida, els socialistes "són uns vots submisos al PSOE", el Partit Popular "es queixa que ens donen massa inversió" i ERC ha "malbaratat l'oportunitat que li han donat les urnes".

Segons el líder de CiU, "els únics" que poden defensar Catalunya "som nosaltres".

Duran i Lleida, d'una altra banda, ha demanat la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez; del secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, i del conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, pel cas de Rodalies de Renfe i les contínues incidències per les obres de l'AVE.

En aquest sentit, ha indicat que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president català, José Montilla, "han d'agafar les regnes de l'assumpte i implicar-se a fons", ja que "és evident que la gent que tenen per sota estan totalment incapacitats" i l'assumpte és ja d'una "emergència nacional".

Duran i Lleida ha fet aquestes declaracions en el marc de les Jornades Municipals organitzades per CDC que se celebren a Seva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona