Política

Duran avala una entesa de CiU i PSC

Reivindica la centralitat com a fórmula per "aïllar els extrems"

Josep Antoni Duran va apostar ahir amb tota rotunditat davant els empresaris per una entesa entre CiU i el PSC com a via per sortir de la situació de descrèdit en què es troba la política a Catalunya. Una solució que, al seu entendre, només es pot aconseguir recuperant la centralitat i deixant als marges de l'escena les postures radicals.
Davant unes 200 persones que se l'escoltaven al Cercle Financer de la Caixa, en presència d'Artur Mas, Jordi Pujol i altres destacats dirigents de CDC, el candidat de CiU a les generals va desgranar els eixos del seu plantejament polític: centralitat política, estabilitat i capacitat de pactar.

No va estar per eufemismes. "L'error polític d'aquest país ha estat que CiU i els socialistes no hagin pogut entendre's per assumir amb grans pactes els grans i nous reptes de Catalunya", va subratllar mentre donava a entendre que considera perniciós el paper que tenen avui ERC i ICV al govern català. "Avui Esquerra i Iniciativa tenen un valor afegit i un pes en la política catalana que mai no haurien d'haver tingut", va afegir.

Duran només va fer una lleu referència respecte a la llista més votada. La discrepància amb els partits minoritaris la va exposar com una diferència de fons. D'Iniciativa va donar per fet que és "l'esquerra més antiquada d'Europa". I d'ERC, que és un partit que gesticula amb propostes com la del referèndum del 2014, que "no són innòcues" perquè projecten conflicte. "Hi ha algú de vostès que estigui disposat a invertir en un país on, des del govern, es projecta inestabilitat?", es va preguntar.

Radicalismes
El secretari general de CiU va deduir de tot plegat que "els extrems" en la política catalana encara estan més accentuats que en la política espanyola, tot i que també es va mostrar dur amb la confrontació entre PSOE i PP. Va criticar especialment que socialistes i populars es dediquen a conrear la "crosta" dels seus electorats, els populars com una "dreta estranya" i el PSOE com una "esquerra radical més que no pas socialista". Duran va reivindicar el centre com a escenari per retrobar la confiança i el servei als ciutadans.

Arribat a aquest punt, va deixar en segon terme la possibilitat o no d'entrar al futur govern central. I va fer autocrítica per haver dit que amb la UE Espanya era el passat, perquè no ha estat així. Es va mostrar respectuós amb l'independentisme, que va definir com a "causa noble", però remarcant que CiU no ho és. "CiU no es presenta com a alternativa a qui legítimament proposa la independència. Si ho féssim seria un error", va afegir desmarcant-se d'Esquerra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona