Política

alemanya

Alemanya només escalfarà els edificis públics fins a 19 graus aquest hivern

L’objectiu del govern és tenir els dipòsits de gas al 95% de la seva capacitat l’1 de novembre quan ara estan al 75%

El ministre d’Economia d’Alemanya, Robert Habeck, ha anunciat aquest divendres que a l’hivern els edificis públics només s’escalfaran fins a una temperatura de 19 graus per a estalviar energia, amb l’excepció d’hospitals i instal·lacions d’ús social.

“Emetrem decrets a través de la Llei de Seguretat Energètica”, ha explicat el ministre verd en una entrevista al diari “Süddeutsche Zeitung”.

A Alemanya existeixen, d’acord amb la cadena pública ARD, un total de 186.000 edificis públics. Reduir la temperatura interior en un grau centígrad permet estalviar de mitjana un 6% del gas destinat a la calefacció, ha afirmat aquest mitjà, citant a l’Agència Alemanya de l’Energia (DENA).

Habeck ha avançat que el Ministeri també regularà per decret el cessament de l’enllumenat nocturn de monuments i edificis singulars, una mesura que ja han implementat algunes ciutats, entre elles Berlín.

El ministre verd ha esmentat a més la possibilitat d’apagar els anuncis lluminosos i ha destacat que també fan falta mesures d’estalvi en l’esfera laboral, una qüestió per la qual està en contacte amb el Ministeri de Treball i els interlocutors socials.

Al juliol Habeck va presentar un nou paquet per a la seguretat energètica en el qual ja s’avançava la necessitat de reduir el consum de gas d’empreses i llars privades en vista de la restricció de les exportacions per part de Rússia.

En les últimes setmanes diversos municipis alemanys han llançat diverses idees per a estalviar gas de cara a l’hivern, entre elles tallar l’aigua calenta en determinats edificis públics i limitar la calefacció a les escoles a 20 graus a les aules i 15 en els espais esportius.

Els dipòsits de gas d’Alemanya es troben en aquests moments gairebé al 75% de la seva capacitat, per la qual cosa és de preveure que es compleixi l’objectiu del govern d’aconseguir aquesta marca de cara a l’1 de setembre.

L’Executiu aspira a omplir els dipòsits en un 85% abans de l’1 d’octubre i que fins a l’1 de novembre s’assoleixi el 95% de la capacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa a Londres la lliure circulació dels joves entre la UE i el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona