Política

iran

Sense notícies de l’escaladora iraniana que va competir a Seül sense vel

Creix la preocupació pel seu parador després que ningú del seu entorn hagi pogut contactar amb Elnaz Rekabi des de dilluns

L’esportista podria estar detinguda

Creixen els temors sobre la situació de l’escaladora iraniana Elnaz Rekabi, després que el seu entorn hagi denunciat que no té notícies seves des de dilluns, l’endemà que l’atleta hagués participat en el campionat d’Àsia celebrat a Seül (Corea del Sud) amb la selecció del seu país sense vel. Familiars i amics de l’atleta asseguren que ahir van perdre tot contacte amb l’escaladora després que diumenge hagués dit que estava amb un funcionari iranià.

Elnaz Rekabi s’hauria dirigit a l’ambaixada iraniana a la capital sud-coreana, després d’haver competit a la prova de la seva disciplina amb el cabell descobert, és a dir, sense el tradicional vel, obligatori a l’Iran des del triomf de la Revolució el 1979. Aquest simbòlic gest de Rekabi, de 33 anys, s’emmarca en les protestes que des de fa un mes sacsegen l’Iran en denuncia per la mort de la jove kurda Mahsa Amini, de 22 anys, morta en un hospital de Teheran hores després d’haver estat detinguda per temuda policia de la moral per no dur ben posat el hijab.

Des de dilluns, l’entorn de la medallista múltiple assegura no tenir notícies seves. Algunes fonts apunten que podria estar detinguda a l’ambaixada iraniana a la capital sud-coreana i que li hauria estat comissat el mòbil i el passaport, informa el servei en farsi de la BBC, que té amplis contactes a l’Iran tot i tenir prohibit operar en el país. Teheran ho nega. Avui, l’ambaixada iraniana a Corea del Sud ha assegurat que l’esportista estava volant a Teheran. Però, en comptes de mostrar una foto d’ella a Seül, l’ambaixada iraniana a Corea del Sud va compartir una imatge de l’escaladora amb hijab en un torneig de Moscou, on va guanyar una medalla de bronze.

A les xarxes socials, els missatges de preocupació pel parador de l’esportista cada vegada són més, com també continuen les protestes en diversos països com Turquia, Itàlia, França o l’Estat espanyol en solidaritat amb les dones iranianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia